7°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Još 1978. godine se planirao pad Jugoslavije (VIDEO)

Jedini pokret otpora u Beogradu za vreme II svetskog rata imali su ravnogorci, izjavio je u jutarnjem programu TV Hepi predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj

VAŽNO

ĐERLEK O POMOĆI I VAKCINACIJI: Osnovni cilj tri miliona

TRAGEDIJA U BEČU: Bivši partner izrešetao majku dvoje dece iz Srbije!

POLICIJA U ČUDU: Vozač "naduvao" 4,1 promil alkohola

- Čuveni Valter (potpukovnik Žarko Todorović) je dejstvovao u Beogradu. Bio je Valter i u Sarajevu, isto značajna ličnost. To je bio Vladimir Perić Valter, značajna linčnost, komunista i sekretar partijske organizacije Sarajeva. On je poginuo na dan oslobođenja Sarajeva, kada je sprečio ustaše da dignu u vazduh električnu centralu u centru Sarajeva, na Skenderiji - objasnio je dr Šešelj.

On je istakao da je beogradski Valter imao čitav niz uspešnih akcija.

- Mnoge Ljotićevce su pobili, ali i neke Nedićevce. Mnogo hrane i lekova su dostavili na slobodnu teritoriji i mnogo ljudi izveli iz Beograda. Nisu ubijali Nemce zbog osvete "sto Srba za jednog Nemca". Najveća četnička akcija u Beogradu desila se kada je ubijen pukovnik Miloš Masalović, šef kabineta generala Milana Nedića, inače veliki ljotićevac. To je najveća akcija, a Ljotićevci i Nedićevci su isterali ceo Beograd na Masalovićevu sahranu - rekao je lider radikala.

Šešelj se osvrnuo na činjenicu o padu Jugoslavije.

- Još 1978. godine se planirao pad Jugoslavije i to počevši od Kosova i Metohije.

Šta je još rekao u gostovanju, pogledajte u sledećem videu:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar