27°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

ŠAPIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Prvi put smo pozitivno percipirani u svetu posle 40 godina

Predsednik Srpskog partijskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić bio je gost u "Dobro Jutro Srbijo" na Happy televiziji

VESTI  DANA

JOKSIMOVIĆU SUD NALOŽIO VEŠTAČENJE LIČNOSTI: Zbog mojih ćerki, PRISTAJEM na sve!

DANAS JE ĐURĐEVDAN! Ispoštujte ove običaje i izgovorite molitvu

RUSKI LOVAC PRESREO AMERIČKI AVION: Špijunaža nije uspela, meta odmah pobegla nazad!

Svi bruje o tome da se SNS i SPAS ujedinjuju.

SAPIĆ: NAŠE POLITIKE OKO SUŠTINSKIH STVARI SE NISU RAZLIKOVALE, LOGIČAN KORAK JE UKRUPLJIVANJE

Šapić je juče dao izjavu da je to rezultat dugih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na tu temu u jutarnjem programu Happy televizije rekao je:

- Da, to je rezultat dugih razgovora. Mislim da je to i posledica politika koje smo vodili poslednjih par godina. SNS kao najdominantnija stranka na ovim prostorima i mi, kao jedna relativno mala organizacija, ali koja je našla način za mesto na političkom nebu Srbije u relativno kratkom periodu. Ako obratite pažnju, naše politike, suštinski oko najvažnijih državnih stvari, spoljnopolitičkih i unutrašnjih se nisu razlikovali. Ovo je neki logičan sled stvari. Možda bi bilo dobro da na političkoj sceni Srbije u budućnosti, krenemo malo ka ukrupljivanju političkih sujekata koji imaju iste ili slične političke stavove, jer smo se u poslednjih dvadeset godina smo se samo rasturali - objasnio je Šapić u jutarnjem programu Happy televizije.

On je potvrdio reči predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića.

- Mogu da potvrdim to što je Vučić rekao, da ćemo u sledećih mesec dana i zvanično sesti da razgovaramo na tu temu - naglasio je Šapić.

NEĆEMO DOZVOLITI DA IZMEĐU SRPSKOG NARODA STANE BILO KO SPOLJA

Šapić je objasnio zbog čega misli da bi bilo dobro ujedinjenje sa SNS.

- Mislim da bi to bilo dobro, da bi to učinilo kvalitetnijim politički život u Srbiji. A negde, može i simbolično da bude znak i signal za nas celokupni srpski narod. Poslednjih više decenija smo se samo razjedinjavali, i tražili način kako da se razlikujemo, a ne da stanemo zajednički iza stvari u koje zajedno verujemo. Bilo bi jako dobro kada bi na nacionalnom nivou, bez obzira na različitosti, sutra različitih političkih organizacija kažemo: Nećemo dozvoliti da između srpskog naroda stane bilo ko spolja - istakao je Šapić.

NIKADA NISAM DAVAO OBEĆANJA, BRANIO SAM SVOJE STAVOVE

Šapić je istakao da i bez uvreda, pretnji, obećanja, može da se postigne cilj.

- Verujem da je to jedini pravi i ispravan način i da ne treba da bude jednoumlje. Treba da se ponašamo pristojno i da imamo argumente, kao i da pristojno razgovaramo. To je ono što čini srpsko društvo kvalitetnijim.  Instat laži i obećanja nisam davao. Nisam davao nikakva obećanja, samo sam pričao o onome šta sam radio. Trudio sam se da zauzmem politički stav na normalan i pristojan način, to je ono što naš narod zaslužuje - naveo je Šapić.

On je takođe naveo i da marketinški tim nema, da samo radi ono što misli da je ispravno.

Takođe, Šapić o vakcinama je rekao da za to što se pomaže svom narodu, niko ne treba da se stidi. 

O uspehu Srbije, rekao je: - Zahvaljujući svojim političkim umećima, predsednik  nas je pozicinirao gde treba. Pitanje je gde bi Srbija danas bila - rekao je Šapić.

PRVI PUT U POSLEDNJIH 30, 40 GODINA SMO POZITIVNO PERCIPIRANI U SVETU

Šapić se osvrnuo na činjenicu da je Srbija postala glavna vest u svetu zbog vakcinacija.

- Poslednji put smo bili glavni u svetu kada su bili ratovi na prostoru bivše Jugoslavije. Naš zdravstveni sistem je poslednjih godinu dana odreagovao kako niko nije očekivao. To je bio test za državu i to je bio pokazatelj kako treba da se radi.  Prvi put nakon nekoliko godina, ispostavilo se da naša politika, koja je samostalna i nezavisna, veliki pokazatelj prave spoljne politike. Nikome nismo zatvorili vrata. Imamo sjajne odnose sa mnogim zemljama - istakao je Šapić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar