27°C

Beograd

Photo: happtv

Izvor: Happy BSC

MINISTAR MALI ZA "VIKEND JUTRO": Država preuzela teret zdravstvene krize na sebe, rezultati govore sve! (VIDEO)

Ministar finansija Siniša Mali je gost jutarnjeg programa "Vikend jutro" na Happy televiziji.

O aktuelnim temama govori sa Jovanom Jeremić i Božidarom Gutićem.

PROČITAJTE JOŠ

OLIMPIJADA NEIZVESNA! Više nema održaće se, već samo MOGUĆE OI U TOKIJU! Sve zavisi od korone

ZASTRAŠUJUĆ PODATAK! Broj zaraženih Kovidom u svetu raste devetu nedelju zaredom

UŽAS U TRSTENIKU: Žena izgorela u požaru

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

Na pitanje kako će se podeliti pomoć građanima ministar je rekao:

- Svaki penzioner će ukupno dobiti 110 evra. Podsticaj za vakcinisane je 3.000 dinara. Svi penzioneri su ispaćeni prošle nedelje, u petak je isplaćeno po 3.000 dinara za koriskike socijalne pomoći, u sredu kreće isplata i ostalim građanima koji su se prijavili za pomoć države. Prijavilo se preko 3 miliona građana za novih 30 evra. Proše godine smo imali najmanji pad BDV- a u Evropi, nismo imali odpuštanja u privredi. Idemo da što pre stvorimo kolektivni imunitet kako bi se ekonomija u potpunosti otvorila - rekao je Mali.

O kritikama koje su dobili na račun mera pomoći građanima, Mali je rekao: 

- Kada ostvarite rezultate posle toga mnogi ćute. Neki su imali zamerke i na pomoć od 100 evra, nama je ta mera bila važna da se pokažem da je država jaka i da brine o građanima. Držvava je tu da građani vide da u doba krize imaju na koga da se oslone. Vakcine smo nabavili na vreme, prvi smo na rang listi u Evropi prema broju revakcinisanih stanovnika. Država je pokazala da je odgovorna i da je ispunila svoja obećanja. Za bilo kakve kritike, mogu se prvo pogledati rezultati koje smo ostvarili, pokazali smo se na pravi način u doba najveće zdravstvene i ekonomske krize borimo - rekao je Mali.

O ekonomskoj situaciji u Srbiji:

- Predsednik Vučić je osoba koja se bori za bolju Srbiju, sposoban je da sve sprovede u delo. Rezultati vakcinacije i ekonomije govori da je država bila spremna da se u doba najveće krize ponašala odgovorno. Koja je to zemlja u januaru mesecu u doba najveće krize imala povećanje penzija? Imali smo i povećanje minimalne zarade i plata u javnom sektoru, preuzeli smo teret krize na sebe. Radili smo tako da ljudi što manje osete posledice ove velike krize. Pojedinci su tražili i da budemo selektivni u podeli ponoći građanima, to je diskriminacija. Mi smo uspeli svima da pomognemo i građanima i privredi, imamo i sektorke mere za ugostitelje, umetnike i autoprevoznike. Nismo nikoga zanemarili u doba ove krize. Posebno mi je drago što nam rastu plate i penzije, to je veliki uspeh koji smo ostvarili - dodao je Mali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar