9°C

Beograd

Photo: Tanjug/ Screenshot

Izvor: Tanjug

DODIK NA SVEČANOJ AKADEMIJI: Obeležavanjem Dana pobede protiv revizije istorije!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne smemo propustiti obeležavanje pobede nad fašizmom zbog pokušaja revizije istorije.

PROČITAJTE:

VUČIČ URUČIO ORDEN NOBELOVCU: Srećan je srpski narod što za prijatelja ima Handkea! (VIDEO)

GORI TRŽNI CENTAR U BEOGRADU: Na teren dva vozila vatrogasaca!

ŠTA JE RUSIJA PREDSTAVILA NA PARADI: Ovo su jedinice tehnike koje su prodefilovale Crvenim trgom i na nebu iznad Moskve (GALERIJA)

VOZAČI, OPREZ: Pojačan saobraćaj, posebno na prilazima većim gradovima!

Na svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu u Beogradu, povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, Dodik je rekao da moramo i da dopunimo nase saznaje o tim događajima i naveo da su Srbi imali dve savezničke vojske, vojsku u otadžbini i narodnoslobodilačku vojsku.

Teške su naše pobede, teška je bila pobeda i 1945. Mnogo smo predaka izgubili”, rekao je Dodik i naveo da su Srbi sistematski ubijani i u Jasenovcu, Jadovnu, Kragujevcu, Starom sajmištu i drugim stratištima.

Naveo je da su Srbi tamo bili samo zato što su Srbi da su bili na meti fašizma i ustaštva NDH za koju kaže da je bila ozbiljna u nameri da uništi Srbe, da jednu trećinu prekrsti, jednu trećinu raseli, a jednu trećinu ubije.

ZANIMAĆE VAS:

NIJE SE POJAVIO NA SKUPU SPC! Krivokapiću važniji Bečić od crkve?

NOVI ANTISRPSKI INCIDENT: U Vukovaru ustaše postavile sramotni transparent pored KRSTA!

NEĆE VAS NI TAKNUTI! Doktor Nestorović otkrio kako da se odbranite od komaraca! Prestanite da jedete ovo!

IZGLEDA KAO BOGINJA! Ona je ćerka Partizanove legende! (FOTO)

- Taj monstrum se hranio srpskom krvlju - rekao je Dodik i naveo da su preživeli iz Jasenovca ostali da svedoče o monstruoznom planu da Srba nema.

Podsetio je i na progon i najveće etničko čišćenje Srba 90-ih godina prošlog veka na ovim prostorima.

- Naš narod ima Republiku Srpsku, ali naš narod nije sobodan u Republici Srpskoj i BiH, pod najezdom smo istih onih koji su nas dva puta sa svojim oružjem i snagom napali u Prvom i Drugom svetskom ratu - rekao je Dodik, uz konstataciju da Srpskoj “liferuju” visoke predstavnike koji se rukovde time da Srbe pretvore u Bosance i da se Srbi odreknusvoje slave i vere.

-  Umorio sam se od njih i njihovih velikih zahteva i da nam govore šta treba da radimo. Naš narod je umoran od tih velikih koji traže od nas da stalno nešto dokazujemo kao da žrtve Prvog i Drugog sve rata nisu dovoljne da objasne na kojoj smo strani - kaže Dodik.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je omogućio, kako je rekao, slobodu da više znamo o nama i stratištima srpskog naroda.

- Osećam se užasno loše kad odem u Sarajevo,nisam dobrodošao tamo, jer se ponosno osećam pripadnikom srpskog naroda, a ne mrzim nikoga. I dalje nastavljam da volim srpski narod, Republiku Srpsku i našu Srbiju. Živela Republika Srpska, živela Srbija i živeo srpski narod gde god se nalazi -  zaključio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar