18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SELAKOVIĆ SA GODFRIJEM: Razgovor o bilaterali i dijalogu Beograda i Prištine

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o regionalnoj saradnji.

NAJVAŽNIJE

KORONA PRESEK: Nadzire se svetlo na kraju tunela

Brnabić sa ambasadorom Turske

OTVOREN KONKURS za prijem podoficira u RV i PVO

Selaković je istakao je da je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, kao i da je naša zemlja posvećena što sadržajnijoj i široj saradnji, saopšteno je iz Minisrtarstva spoljnih poslova.

Ambasador Godfri je naglasio podršku Sjedinjenih Američkih Država evropskom putu Srbije, kao i privrednom rastu Srbije i regiona.

U godini kada se obeležava 140. godišnjicu bilateralnih odnosa Srbije i SAD, postoji želja da se radi na projektima od obostranog interesa i da se pređe u višu fazu zasnovanu na partnerskoj saradnji, istakao je Selaković i dodao da je u tom cilju Srbija naročito zainteresovana za unapređenje ekonomskih relacija sa SAD.

Selaković i Godfri istakli su brojne aktivnosti i posvećenost ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića razvoju srpsko-američkih odnosa i obeležavanju 140 godina bilateralne saradnje dve države.

PROČITAJTE JOŠ

BROJKE O VAKCINACIJI: U "Ušću" oko 2.600 vakcinisanih, u mobilnom autobusu više od 500 osoba

PROVERAVANJE IMOVINE: Poreska uprava obrađuje podatke, na meti više od 1.000 ljudi

DOBRO POZNATO LICE NA MARAKANI: Stigao slavni CENTRAFOR!

Šef srpske diplomatije istakao je i da je Srbija zahvalna Vašingtonu na kontinuiranoj podršci dijalogu sa Prištinom pod okriljem Evropske unije, kao procesu za mirno, kompromisno i održivo rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Sagovornici su se saglasili da su i SAD i Srbija posvećeni primeni Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa, kao koraku u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Selaković i Godfri razgovarali su i o regionalnoj saradnji, a ambasador je istakao da su Srbija i ceo Zapadni Balkan i dalje u fokusu Sjedinjenih Američkih Država, dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar