12°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

GOJKOVIĆ O UNAPREĐENJU MEDIJSKE SFERE: U finansiranju poštovati stavove iz Strategije

Potpredsednica vlade i ministar kulture i informisanja Maje Gojković, danas je zamolila komisije, koje na svim nivoima odlučuju o finansiranju medijskih sadržaja, da poštuju preporuke i stavove iz Medijske strategije.

VAŽNO

NOVI KORONA PRESEK: 1.046 novozaraženih!

SKLONITE SE NA VREME: Stiže OLUJA! Ove delove Srbije zahvatiće strašno nevreme

NEVREME POGODILO BEOGRAD! Mrak, i strmoglavi pad temperature

- Vlada Republike Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja su posvećeni kontinuiranom unapređenju položaja novinara, zaštiti njihove bezbednosti i unapređenju celokupne medijske sfere, kako kroz zakonodavne aktivnosti i punu primenu Medijske strategije, tako i svojim svakodnevnim radom - navela je Gojković u izjavi za javnost

- Iz ovog razloga, a povodom konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, kao nadležni ministar svesna sam činjenice da su komisije za ocenu projekata proizvodnje medijskih sadržaja nezavisne u svom radu, da su njihovi članovi predstavnici svih novinarskih udruženja, kao i da komisije svoj rad i ocene projekata zasnivaju pre svega na kvalitetu pristiglih projekata i značaju njihove realizacije za javnost i građane Srbije - ističe Gojković.

Ipak smatram, naglašava Gojković, da je izuzetno važno da podsetim sve na obavezu poštovanja usvojene Medijske strategije i pratećeg Akcionog plana.

Ti akti kažu, kako je navela, da "prednost pri projektnom sufinansiranju proizvodnje medijskog sadržaja pod ravnopravnim uslovima imaju mediji koji poštuju zakonske propise i Kodeks novinara Srbije, odnosno koji imaju manje izrečenih mera od strane REM-a i donetih odluka i javnih opomena od strane Saveta za štampu".

PROČITAJTE JOŠ

EVROPSKA KOMISIJA: Privredni RAST Srbije 5,3 odsto u ovoj godini

ČANAK KOD MARIĆA U "DOBRO JUTRO, SRBIJO": O Ljotiću ne treba trošiti reči, fukara, ološ... (VIDEO)

RADOVAN KARADŽIĆ BIĆE PREBAČEN U DRUGI ZATVOR! Evo gde će izdržavati ostatak svoje kazne

- Molim, stoga, sve u komisijama, kako na republičkom nivou, uključujući komisije formirane od strane Ministarstva koje vodim, tako i komisije koje odlučuju o finansiranju medijskih sadržaja na pokrajinskom i lokalnom nivou, da poštuju preporuke i stavove iz Medijske strategije - kazala je Gojković.

- Kao ministar kulture i informisanja poštovala sam nezavisnost komisija i nisam se mešala ni jednog trenutka u njihove odluke na svih 10 konkursa, koji su sprovedeni u oblasti informisanja, ali apelujem na sve komisije da posebno obrate pažnju na poštovanje etičkog standarda i profesionalnog postupanja novinara i medija - navela je Gojković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar