15°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nisam optimista povodom današnje presude Mladiću, iako znam da je nevin!

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" je prof. dr Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke.

U FOKUSU:

DODIK U "CIRILIČI": Ratko Mladić je za mene častan čovek, niko ne veruje da je uradio sve ono šta mu se stavlja na teret

VELIKO POŠTOVANJE PREMA VUČIĆU: Premijerka Ana Brnabić o sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti - izlaganje predsednika će biti istorijsko!

SKUPŠTINA PODRŽALA PREDLOG ZA PROMENU USTAVA SRBIJE!

ANA BRNABIĆ: Ako nastavimo ovako - od januara sledeće godine RAST PENZIJA!

U ČETVRTAK BEOGRAD SLAVI SVOJU SLAVU: Pridružite se spasovdanskoj litiji - vesniku mira!

Vojislav Šešelj se u jutarnjem programu dotakao raznih tema. Govorio je zakonu o istopolnim brakovima, a ponajviše o Srebrenici i svom životu. Izneo je i svoje mišljenje povodom današnje presude generalu Ratku Mladiću u Hagu. 

O zakonu o istopolnim brakovima, kao i o trenutnim aktuelnostima u Srbiji, Šešelj govori ovako:

- Nikada nikoga nisam oklevetao, Vučić je dobar potez napravio. Najavio je da neće potpisati zakon o istopolnim brakovima. Ovaj o rodnoj ravnopravnosti je usvojen. Te zakone će morati brzo da ukida. Ne može da ide protiv srpske lingvistike. Od svih Slovenskih naroda, srpski ima svoj najprirodniji jezik kao književni jezik. Azbuka ima 45 slova. Vuk Karadžić je reformisao azbuku a ne jezik, on je čak i jekavski proglasio za srpski jezik.  - prokomentarisao je

Šešelj otkriva koji moćnik je spreman da likvidira Vučića. 

Na komentar urednika Marića, da ljudi za njega misle da samo čita knjige a da ne poznaje život, Vojislav ističe:

- Išao sam na radne akcije, svuda, sve sam isprobao i sve oblike života, svaki dan sam gledao te kriminalne podvige u Sarajevu , ali me je otac od najmanjih nogu učio da ne odem u mafiju i da ne kradem. Ne možeš ti izaći na kraj sa čovekom koji je obrazovan i intelektualan a naučio se životu. Ja sam imao prilike da upoznam život sa svih strana, svaki zatvor je za mene bio univerzitet. Ono što život kao škola da je nezamenljivo, ali su i knjige neizbežne.

Povodom današnje presude generalu Ratku Mladiću u Hagu, Vojislav Šešelj ističe da nije optimista i dodaje da zna da je General nevin.

- Ja moram da kažem da uopšte nisam optimista, jer kada bi on bio oslobođen sve bi se promenilo,  ja znam da je on nevin, ja sam pročitao prvostepenu presudu, njemu je namontirano sve loše sa srpske strane, to nije od njega zavisilo, ne može da odgovara, osim za ono što je naredio ili što je saznao da se desilo a nije se kaznilo. Mladić za vreme srebrenice nije bio tamo, bio je u Beogradu! On je rekao, hoćete li sami da izaberete da živite ovde ili da idete da živite na muslimansku teritoriju. Ratko Mladić nema nikakve veze sa Srebrenicom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

XYZ

Nevin kao što si i ti nevin.


Ostavite komentar