10°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO U "NA PRAVOM MESTU": Zašto su Srbi trn u oku celom svetu?!

Ovo je priča o narodu Srbije, o narodu kojeg osuđuju na doživotnu kaznu, priča kojoj otimaju kolevku Kosovo, ali i priča o ljudima koji su tamničili, a ipak vide sunce. Otkrivamo sve ono o čemu se nije govorilo – u emisiji "Na pravom mestu".

Gosti emisije imali su prilike da objasne i analiziraju razloge suđenja u Haškom tribunalu. Odgovorili su na mnoga pitanja koja su nas mučila o izricanju presude generalu Ratku Mladiću.

Srbi jesu narod koji je pretrpeo strašna istorijska dešavanja i događaje, ali smo iz toga naučili da ne prestajemo da se borimo.

- Mi srbi nismo pametni ili lepi, mi smo na vetrometini. Strah nije vrlina, strah moramo pobediti i moramo nastaviti tamo gde smo stali. Krenulo je sa presudom generalu Mladiću. Serž Bramers je rekao jednu stvar, da je pravda zadovoljena, da su zločinci kažnjeni, da se on ponosi radom tog suda. Dakle, potpuna Orvelova presuda i predstava – započeo je izlaganje novinar Dragan Vujičić.

NE PROPUSTITE

VUČIĆ SA FRANCUSKIM NAČELNIKOM GENERALŠTABA: Dobar razgovor o jačanju vojne saradnje i zajedničkim operacijama pod okriljem EU!

NOVI KORONA PRESEK: Sedam pacijenata preminulo od posledica virusa

JOCIN OTAC OBJAVIO PRELEPE VESTI: Mali violinista se PROBUDIO IZ KOME, kršten u bolnici na Spasovdan!

Proslava KRSNE SLAVE PRESTONICE! Liturgija u Vaznesenjskoj crkvi! (VIDEO)

VAŽAN SASTANAK: Petković sa ambasadorom Kipra o Kosovu i Metohiji

POČELO SUĐENJE ZA SMRT BICIKLISTE KOD NIŠA: Ubio ga, pokušao da sakrije telo u šumarku - pa seo i popio 10 piva!

- Nevini i u ratu, i posle rata, su uvek ti koji najviše pate i doživljavaju traume.

Kako dosta ljudi govori, da je ova presuda generalu Ratku Mariću bila očekivana, srpski narod se nadao da se neće ovako završiti. Razloge presude je obrazložio Demo Beriša, predsednik matice Albanaca u Srbiji.

- Ova presuda koja je izrečena Ratku Mladiću nije iznenađenje. Haški tribunal ne smatram pravnom institucijom, nego ga smatram političkom institucijom koja nije doprinela na ovim prostorima ništa od onoga cilja koji je postavljen, a i osnovni cilj je bio da se dođe do pomirenja između naroda bivših jugoslovenskih republika – rekao je.

Ako se osvrnemo da dosadašnji rad Haškog tribunala, postavlja se logično pitanje hoće li iko, i da li će odgovarati za ubijene Srbe. Kakav je, zaista, odnos Haga prema Srbima.

Duško Tadić, prvi srpski haški osuđenik,. rekao je da tek sada možemo videti šta se dešavalo devedesetih godina.

- Izuzetno važnu ulogu igraju moćnici. Izricanje presude generalu Mladiću za mene je bilo prilično emotivno, jer sam se vratio u 1997. godinu. Ja sam prisustvovao na četiri izricanja presude protiv mene istog suda. Na to se ne možete navići. Svaki put doživljavate istu traumu. Ne verujem da je Mladić očekivao da će nakon izricanja presude biti oslobođen, ali tada očekujete makar neki uspeh u toj vašoj borbi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar