15°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Happy BSC

"NA PRAVOM MESTU" OTKRIVA: Detalji u HAŠKOM TRIBUNALU koji se dešavaju van očiju javnosti!

Kako bismo imali sliku pravog načina suđenja Haškog tribunala, kao i kako izgleda cela "predstava" dok se ne upale kamere, gost emisije "Na pravom mestu" nam je pojasnio kako je izgledalo njegovo suđenje u ovom sudu. 

Duško Tadić je prvi srpski haški osuđenik. Prikazao nam je pravu sliku onoga šta se krije u Hagu.

- Kod mene su bile daleko teže okolnosti. Ja sam doživeo da sam bio prvi čovek koji je zatvoren. Suđenje je počelo u staklenom okruženju, pod izgovorom da će na mene biti izvršen atentat. Mene su transportovali sa zamagljenim naočarima, da ne vidim ništa; pancirom teškim preko 50 kilograma, a rute su menjali više puta. Bilo je malo ljudi koji su bili na mojoj strani. Bila je puna sala u obliku novinara koji su navijali za tužilaštvo nekorektno izveštavajući sredstva informisanja, rekao je Darko Tadić.

NE PROPUSTITE

VUČIĆ SA FRANCUSKIM NAČELNIKOM GENERALŠTABA: Dobar razgovor o jačanju vojne saradnje i zajedničkim operacijama pod okriljem EU!

NOVI KORONA PRESEK: Sedam pacijenata preminulo od posledica virusa

JOCIN OTAC OBJAVIO PRELEPE VESTI: Mali violinista se PROBUDIO IZ KOME, kršten u bolnici na Spasovdan!

Proslava KRSNE SLAVE PRESTONICE! Liturgija u Vaznesenjskoj crkvi! (VIDEO)

VAŽAN SASTANAK: Petković sa ambasadorom Kipra o Kosovu i Metohiji

POČELO SUĐENJE ZA SMRT BICIKLISTE KOD NIŠA: Ubio ga, pokušao da sakrije telo u šumarku - pa seo i popio 10 piva!

- Dok sam slušao presudu Ratku Mladiću ja sam se osetio kao da sedim tamo i slušam presudu. Vi ste uzbuđeni, srce vam kuca. Najpametnije je uzeti neko sredstvo za umirenje. Stvorena je takva atmosfera da vi iščekujete neki uspeh, kazao je.

- General Mladić je najveći tragičar u ovoj priči, to je tačno. Euforija koja traje godinama je opšta hajka na ovaj narod koja traje deset godina neprestano. Kada se pominje moj Prijedor, stvarati od toga više nego što je zaista bilo - nije korektno ni dobronamerno. Nije put za dobre odnose u budućnosti. Naravno da su znali da prilikom hapšenja nisam bio odgovoran za to. Oni su zacrtali svoj cilj, jasno je predočio Tadić.

Dušku Tadiću je suđeno u periodu od 1997. do 2002. godine. Kako kaže, njegova presuda ima čak negde oko 340 stranica.

Glavno pitanje postavio je predsednik Matice Albanaca u Srbiji, gospodin Demo Beriša:

- Ko je gospodina Duška hapsio? Kako su ga hapsili? Ko ga je hapsio? 

- Kada spomenemo Bajdena, on bi trebalo sebi da postvi jedno pitanje: Po kom osnovu je dao za pravo da izvrši etnička čišćenja na ovim prostorima? Sve te ratove su zapravo vodili Amerikanci. I odjednom oni nama sada dele pravdu. Otkud im pravo da se sa nama tako igraju? Nama ništa dobro neće doprineti taj sud u Hagu. Čije pravo se tamo primenjuje? Ko postavlja te sudije?

Pitanja su na koja još dugo nećemo dobiti odgovore.

- Duško je imao tu nesreću da ga izaberu da bude žrtva i naravno da je to jedna lična tragedija. General Mladić je izabran zato što je bio na čelu vojske Republike Srpske, a ne zato što je on nešto radio u ratu što neko drugi nije radio. Kada kažem neko drugi, tvrdim da je u ovom ratu na sve tri strane bilo žrtava – i to otprilike podjednako žrtava. Od naroda koji je pretrpeo dva genocida u Prvom i Drugom svetskom ratu, sada se branimo za neki genocid, a standard genocida su dali Nemci, rekao je novinar Dragan Vujičić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar