14°C

Beograd

Photo: Tanjug/Screenshot

Izvor: Tanjug

Borićemo se za Srbiju i nećemo biti ničiji podanici! VUČIĆ PRIMIO ORDEN EPARHIJE VRANJSKE na obeležavanju 950 godina Prohora Pčinjskog (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem stigao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Svečana akademija počela je himnom Srbije "Bože pravde".

Arhijerejsku liturgiju od 9 služio je patrijarh Porfirije.

Proslavi jubileja manastira prisustvovali su i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Tatjana Matić, Maja Popović, Nikola Selaković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Predsednik Srbije je, na predlog episkopa vranjskog gospodina Pahomija, dobio orden prepodobnog Prohora Pčinjskog, koji mu je danas uručen.

“Ja nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mi mnogo znači ovaj orden, jer mi se čini da kada zajedno rastu srpska država i srpska crkva, tada je najbolje građanima”, rekao je Vučić obraćajući se na svečanoj akademiji kojom se obeležava 950 godina manastira.

Vučić je dodao da u savremenoj srpskoj istoriji nikada nije toliko urađeno za hramove, crkvu, manastire, za bratstva i sestrinstva u njima.

Naveo je da je svestan da to nije dovoljno, ali da zato svi moramo da radimo još više i da budemo uspešniji.

“Posle Ordena Svetog Save, a jedini sam srpski predsednik koji je taj Orden primio, i ovaj mi mnogo znači, jer je oneko od vas primetio koliko smo se trudili i borili za podršku i pomoć crkvi, razumevajući da, iako ne moramo uvek da budemo u saglasju, bez crkve nema narodnog jedinstva i da ne možemo da očuvamo nacionalno i državni tkivo”, rekao je Vučić.

Onaj ko to ne razume, a vodi državu, ne zalsužuje da je vodi i ne moze da je vodi uspešno, poručio je predsednik Vučić.

“Hvala vam na Ordenu, ovo je za mene sada obaveza više”, dodao je Vučić.

PREDSEDNIČE, DOBRODOŠLI!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar