25°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Tanjug

KISIĆ SA DELEGACIJOM AZERBEJDŽANA: Unapređenje odnosa dveju zemalja u oblasti socijalnog osiguranja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa delegacijom Azerbejdžana koju je predvodio šef delegacije Elnur Abasov, o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti socijalnog osiguranja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Glavna tema razgovora bio je nastavak pregovora za zaključivanje Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između Srbije i Azerbejdžana, koji će regulisati ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, što će doprineti potpunijoj zaštiti osiguranika i korisnika prava.

VAŽNO

VUČIĆ POLOŽIO VENAC JUNACIMA SA KOŠARA: Beskrajno vam hvala na časti koju ste dali Srbiji (GALERIJA)

ANA BRNABIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Neka KiM ne meša našu FLEKSIBILNOST sa kukavičlukom!

DAČIĆ O DIJALOGU SA PRIŠTINOM: Srbija trpi velike pritiske

TRAGEDIJA! U Odžacima pronađeno telo dečaka (10)

On će omogućiti državljanima obe zemlje da ostvare pravo na penziju na osnovu staža koji imaju u Srbiji ili Azerbejdžanu.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela da će ovaj sporazum doprineti daljem razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i jačanju ekonomske saradnje.

Istakla je da je socijalna sigurnost jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije i ministarstva koje vodi.

Razgovaralo se i o potpisivanju Memoranduma o saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar