16°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Happy BSC

NENAD ČANAK U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Da sam imao mogućnost, ja bih i bolje odbranio Srbiju od Mladića!

U omiljenom jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" imali ste prilike da čujete stavove Nenada Čanka, pokrajinskog poslanika u Skupštini AP Vojvodine i bivšeg narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Dotakao se teme demokratije i aktuelne teme suđenja Ratku Mladiću.

Sa vašim omiljenim voditeljima Milomirom Marićem i Katarinom Koršom, razgovarao je o suđenju Ratka Mladića u haškom tribunalu.

- Ta priča: on je odslužio kaznu i sad je nedužan čovek, da li vi verujete u to? Jednom kada čovek pogazi svetinju tuđeg života, to je kraj. Između svog ličnog interesa i kazne za zločin, gurnu čitavu Srbiju i čitav narod, rekao je Nenad Čanak.

- Da bi se napravilo veliko delo u istoriji treba biti veliki čovek, a da bi se napravilo veliko zlo, ne treba biti niko, kazao je Čanak.

VAŽNO

PREDSEDNIK VUČIĆ I KURTI DANAS U BRISELU: Srbija ostaje pri stavu da nema priznanja

VUČIĆ: Nema sile da uradimo nešto PROTIV INTERESA SRBIJE!

DARKO MLADIĆ U "ĆIRILICI"! Muslimani u BiH ne uče na greškama, a ima ih manje nego Beograd stanovnika

Vesić: Vraćamo se normalnom životu

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK 15. JUN: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas

Shodno prošlonedeljnom postignuću, određena firma kao nagradu delila je besplatne krofne zaposlenima. Čanak se pita da li su naši radnici i njihova postignuća spali na jednu krofnu.

- Nije važno, ako me se sete, sete – tako je govorila moja baka, a onda kada dobije slanik... Tako da to "nije važna pažnja" okačite mačku o rep. Još kada dele po krofnu, to nazovu "Slatki dan".

Na pitanje da li veruje da Slobodan Milošević, a i Ratko Mladić, nisu znali šta se zaista dešavalo u Srebrenici, Čanak je rekao:

- Kako to da niko nije znao, a Edemović dobio žulj na prstu od povlačenju obarača, odgovorio je Čanak, pa nastavio, Ratko Mladić i Radovan Karadžić su samo ikonografija zločina koje je atraktivno, jer je nekažnjivo. Čuo sam razne pesme, narod smatra Radovana hajdukom na planini. A u stvari, koliko je dugo Srbija bila u sankcijama zbog Mladića i Karadžića? – godinama, rekao je.

-Da sam imao mogućnost ja bih daleko bolje odbranio Srbiju od Ratka Mladića, a ne Ratka Mladića od pravde.

O trenutnoj situaciji u selima Srbije, Čanak je imao šta da kaže:

- Da li ljudi treba da se vrate na selo? - Ali kako kada vode uglavnom nema, a struja služi samo da vam poubija kućne aparate, rekao je, obrazloživši da treba više u lagati u investicije. Ne treba gledati u prošlost, treba gledati šta ćemo dalje da radimo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar