34°C

Beograd

Photo: happtv

Izvor: Happy BSC

ŠEŠELJ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Vučićeva snaga je sada odbrana Kosova i Republike Srpske

Gost jutarnjeg programa na "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji lider SRS-a Vojislav Šešelj.

On je kod Katarine Korše i Milomira Marića komentariše aktuelne političke teme Srbije i regiona.

VAŽNO

PREDSEDNIK SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI: Građani će saznati sve detalje sastanka sa Kurtijem

VREMENSKA PROGNOZA: Danas u Srbiji i do 30 stepeni!

STIŽE NOVAC OD DRŽAVE! Danas počinje isplata vakcinisanim penzionerima

 Nema poštovanja prema izdajnicima srpskog naroda!

Na pitanje o jučerašnjem dijalogu u Briselu, Šešelj je rekao:

- Očekivao sam od Kurtija drsko i bezobrazno ponašanje. On je i kao student bio na najnižem mogućem niviou. Bilo sam i jednu godinu profesor na Univerzitetu u Prištini, tada je mnogo albanaca napustilo fakultet. Albanci su već tada imali paralelni Univerzitet. Kurti želi da po kratkom postupku ubedi velike sile da uđu u NATO, pa u EU, onda bi Srbija došla pred svršen čin. Ja sam već i rekao da mi onda treba da pristupimo Ruskoj Federaciji. Ova taktika je najbolja, Vučić treba svaki put da ide. Oni su očekivali da on juče ustane i ode sa sastanka. Kad Kurti kaže nezavisnost, treba mu odgovoriti, niikad i samo se nasmejati na to. To bi njih razorilo. Vučićeva snaga je sada u odbrani Kosova i Republike Srpske, jačanje ekonomije i odnosa prema Rusiji. Čovek koji je mogao da naredi prisluškivanje Vučića, mora biti skonjen sa funskicija, mora imati čvrstu i stabilnu vladu kako bi imao dobru podlogu za pregovore. Nama neće ni otvoriti noa poglavlja. Njemu ne treba Gordana Čomić koja to propagira. Da se razumeno, moramo da trošimo naš lignit koji nam je Bog dao, da bi imali struju, a ti ekolozi hoće to da zabrane kako bi se uvozila struja. Sad smo na listi među velikim izvoznicima bakra i drugih naših proizvoda. Čime porizvodnja automobislih guma u Ling- Longu može loše da donesu, takvih fabrika ima svuda u svetu.  Na sceni je pokušaj destabilizacija Srbije kako bi se priznalo Kosovo- kaže Šešelj.

O političkoj situaciji u Srbiji:

- Vučić je najača politička opcija u Srbiji, jednio njega ne mogu da pobedim. Ja bi i na prošlim izborima povukao kandidaturu da sam znao da će ga podržati putin. Trenutno nema u Srbiji niko ko bi Vučiću mogao da stane na crtu. U Srbiji okoreli Srpski izdajnici navijaju za Kurtija. Svi oni koji potpisuju peticije da je u Srebrenici bio genocid bi i lako priznali Kosovo, to su najveći izdajnici. Ja sam upozoravao Miloševoća da se Knin i Krajina ne smeju izgubiti, tamo se čuvao Beograda. Ja sa pred pad Krajine bio u zatvoru, spremao sam veliki miting tada. Osim mene samo je manje hapsio Draškovića, a oni su se kasnije družili tajno - kaže Šešelj za Happy televiziju. 

Na dešavanja u Bosni i Hercegovini Šešelj kaže:

- Dok se Dodik drži Srbije i Rusije, nema briga o pritiscima sa zapada. Ja mislim da će se Republika Srpska ujediniti sa Srbijom, drugačije ne može da opstane BiH. Mnogo pritisaka je bilo oko Srbije. Čak je i Vatikan hteo na jedan tazuman način pomogne Albancima. Sadašnjeg papu poštujem, a o drugima šta sam pisao, stojim iza toga. Papa Franja je promenio politiku, dok je on papa Stepinac nikada neće postati svetac. On je protiv priznanja Kosova, neće ga priznati dok je on živ. Da je on bilo kada rekao nešto protiv našeg naroda, ja bi ga prvi napao. I druge države u svetu imaju velike pritiske da priznaju Kosovo. Lomili su Grčku, pa je nisu slomili. Mi sada imamo dobre odnose sa Mađarskoj. Vučić je još od 90tih godina bio zadužen ispred stranke za odnose sa Mađarskom. Treba taditi na tome da Mađarska povuče priznanje Kosova - dodaje Šešelj. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar