23°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/happytv

Izvor: tanjug/happybsc

MINISTAR SELAKOVIĆ PORUČIO: Sankcionisati lobiranje Fon Kramonove za Pristinu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković pozvao je danas Evropsku uniju da na institucionalnom nivou sankcioniše sve otvorenije lobiranje poslanice Evropskog parlamenta Viole Fon Kramon za samoproglašeno Kosovo.

- Još jednom smo suočeni sa apsurdnom situacijom da osoba koja svoj politički kapacitet gradi na činjenici da je članica jedne institucije EU, potkopova procese čiji je garant upravo EU -  istakao je Selaković.

VAŽNO

PREDSEDNIK SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI: Građani će saznati sve detalje sastanka sa Kurtijem

ŠEŠELJ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Vučićeva snaga je sada odbrana Kosova i Republike Srpske

ZORAN DANAS PRED SUDOM! Nastavlja se postupak za ubistvo Jelene Marjanović


On je, u saopštenju, ocenio da je Fon Kramon, komentarom jučerašnjeg sastanka u okviru briselskog dijaloga napravila ozbiljan politički i diplomatski prestup, pokušavši da relativizuje i odbrani potpunu nespremnost Prištine da na konstruktivan način razgovara o bilo kojoj temi i sprovodi preuzete obaveze.

Prema njegovim rečima, uvlačenje principa "ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori" u jedan proces koji počiva na jasno definisanim rokovima za sprovođenje dogovora "nije ništa drugo do pokušaj rušenja dijaloga".

PROČITAJTE JOŠ

MAGAZIN FORBS HVALI SRBIJU! Impresivan "digitalni napredak" za četiri godine (VIDEO)

ŽENEVA SPREMNA ZA ISTORIJSKI SASTANAK! Bajden stigao, čeka se Putin (FOTO VIDEO)

ZVANIČNO! Nikola Jokić NEĆE nastupati za reprezentaciju ovog leta


- Takvo poimanje briselskog dijaloga bi i Beograd oslobodilo svake obaveze da postupa u skladu sa dogovorima postignutim proteklih godina uz posredovanje EU i garancije Brisela da će dogovoreno biti i sprovedeno, a nadam se da gospođa Viola fon Kramon ne preporučuje tako nešto - ukazao je Selaković.

On je napomenuo da je proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine delikatan i da zahteva obazrivo vođenje, čega su svesni i u Evropskoj komisiji i u Evropskoj službi za spoljne poslove.

- Svako neodgovorno ponašanje u njemu može za posledicu imati pogoršanje situacije na terenu i destabilizaciju, i zato još jednom apelujem na sve koji prate tok briselskog dijaloga da, pre nego što nešto kažu, dobro izvagaju svoje reči, jer posledice njihove neodgovornosti mogu biti dalekosežne - istakao je Selaković.

On je još jednom podsetio da se uskoro navršava 3.000 dana od trenutka kada se Priština obavezala da će omogućiti formiranje Zajednice srpskih opština i da, ne samo da ispunjenje te obaveze nije na vidiku, već Priština otvoreno "u brk" predstavnicima EU poručuje da nije zainteresovana za tako nešto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar