10°C

Beograd

Photo: happtv

Izvor: Happy BSC

PETKOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Da ste bili sa mnom u Briselu - bili bi ponosni na Vučića koliko se BORIO ZA SRPSKI NAROD!

Gost u vašem omiljenom jutarnjem programu danas je bio Petar Petković, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju. Sa dobro poznatim voditeljima - Milomirom Marićem i Katarinom Koršo opisao je u detalje kako je izgledao dijalog Beograda i Prištine u Briselu. Ispričao je kako se predsednik Aleksandar Vučić borio za sve građane Srbije.

Otpočeo je ovaj razgovor detaljima za koje se interesuje cela Srbija. 

- Ceo šesti sprat se čuo kako je Vučić držao lekcije Kurtiju. Najotvorenije mu je rekao gromoglasno i jasno, kada je Kurti kao papagaj ponavljao da Srbija prizna Kosovo -  NIKADA!

- Dosao je da ponizi predstavnike EU koji vode dijalog. Plan je bio da tim sastankom otpočnemo nastavak dijaloga, nema potrebe da se viđamo 5 puta. Dijalog se vodi već 8 godina, pa su već svi principi postavljeni za dijalog, i po tome se dijalog i vodio. Prošle godine je bio dijalog na visokom nivou, pa na tehničkom nivou, a kada je Kurti pobedio, imali smo zastoj. Nisu hteli da dovedu do toga da se dijalog počinje od nule svaki put kada se na KiM promeni vlast. Kurti stvari posmatra tako što svet postoji od kako je on došao na vlast. Za kurtija je sve što je bilo pre njega nelegitimno. Njega ništa ne interesuje, neće Zajednicu srpskih opština, jer smatra da ona nije pravljena za Srbe nego protiv Kosova. Priština je monoetnicki grad, Đakovica, Kačanik, Klin... sve albanski gradovi - rekao je Petković.

VAŽNO

VUČIĆ DANAS SA KOMESARKOM EU ZA MIGRACIJE!

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ: Totalni HAOS u sudnici - jedna stvar izazvala pravu pometnju!

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 17. JUN: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas

POKUŠAJ UBISTVA I SAMOUBISTVA U PROKUPLJU: Stravičan zločin - muškarac ranio bivšu suprugu pa sebe

Kako je izgledao sastanak Beograda i Prištine objasnio je do detalja: 

- Na sastanku Kurti je uglavnom ćutao. Ništa nije ni predložio, sem negiranja svega što smo govorili. Nije došao sa dokumentima, sa predlozima, mi smo uvek svi nosili kese i torbe papira i analiza za poslednjih osam godina, do kasno u noć ostajali i radili i pripremali se. Mi smo sve to ponovili i tamo predstavili. Mi se u dijalogu suočavamo sa potpunom opstrukcijom dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić dao je sve od sebe da sačuva obraz srpskog naroda, kao i bezbednost onih na KiM.

- Predsednik mu kaže: Ja te molim, povedi računa o tome da slučajno ne dođe do ugrozavanja bezbednosti, da niko ne dira Srbe, nećemo da dozvolimo da oni budu ugroženi. Na sve te predsednikove reči, Kurti se pravio da nije cuo.

- Mi smo se prvi put u Briselu suočili i videli ko danas vlada Prištinom i predstavlja je. Zato je važno da sačuvamo mir i bezbednost - izjavio je Petković.

PROČITAJTE JOŠ

DANAS STIŽE 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Evo do kada će biti ISPLAĆENI svi građani!

AFRIČKA KUGA STIGLA U SRBIJU! Sve nadležne institucije su na nogama!

DANAS JE SVETI MITROFAN: Obavezno uradite OVO i krenuće vam na bolje!

PREOKRET VELIKE BRITANIJE PO PITANJU KOSOVA: Albanci u ostali zatečeni!

Ljudi sa Kosova i Metohije poslali su potpunu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću pred dijalog sa Prištinom.

- Mi smo spremni uvek da razgovaramo, i da sutra odemo u Brisel. EU je ta koja bi trebalo da obezbedi uslove za taj dijalog. Čak je i samoj Americi Kurtija preko glave, i njegovog ponašanja.

Naravno, postavlja se važno pitanje: Zbog čega je Kurti u stanju da je toliko nezaintresovan za pregovore?

- Zašto njemu dijalog ne odgovara? 2010. godine UN su donele odluku da se dijalog vodi u Briselu. U okviru dijaloga koji vodimo sa Prištinom, nismo jednake strane, jer KiM nije u UN. To Kurti neće, i stalno potencira taj reciprocitet: kako vi, tako mi, jer smo mi jednako. Pokušali smo 2013. godine Briselskim sporazumom da stvari menjamo u našu korist, a to Kurti neće.

Verujte, da ste sa mnom bili dok su trajali pregovori, i da su sa mnom bili svi oni koji vole Srbiju – bili bi ponosni na Aleksandra Vučića kako se i koliko je branio Srbiju i narod. Kad god ti razgovori budu, mi smo spremni, rekao je Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar