15°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

GLEDAJTE "NA PRAVOM MESTU"! ŠEŠELJ O SREBRENICI: Za rat su krivi oni koji su Srbe hteli da svedu na status nacionalne manjine!

Počela je nova epizoda emisije "Na pravom mestu" na Happy televiziji.

U FOKUSU

BUDITE VEČERAS "NA PRAVOM MESTU"! Nova dimenzija Srebrenice, deo istorije koju su mnogi prekrajali kako su želeli (HAPPY TV, 20:50)

BRNABIĆ U ANTALIJI: Osmani se danas pozvala na Briselski sporazum

NAJNOVIJI PODACI: Evo koliko je u Srbiji ukupno dato doza vakcina

TAČNO JE ZNAO ŠTA HOĆE, NIŠTA MU NE PROMIČE! Putin otkriva da je Bajden drugačiji od slike u medijima

NESREĆA KOD PRIJEPOLJA: Automobil sleteo u Lim!

VUČIĆ NA POTPISIVANJU UGOVORA SA BRISELOM: Hvala EU na više od 11 miliona evra podrške migrantima (VIDEO)

Možda je trebalo da prođe četvrt veka, da se konačno pojavi nešto što će potvrditi da u Srebrenici Srbi nisu počinili genocid.

U zločinu koji se dogodio stradali su i Bošnjaci i Srbi, ali je svetskoj javnosti odgovaralo da se Srbi kao narod predstave onakvim kakvim nismo-zločinački. 

Voditeljka Antonela Jelić večeras sa ekskluzivnim gostima otvara novu dimenziju u kojoj se saznaje istina o onome što se dogodilo u Srebrenici , a vi ste, baš na pravom mestu, da čujete deo istorije, koju su mnogi prekrajali kako su želeli.

- Kome je toliko stalo da srpski narod bude predstavljen onakvim kakav nije? - goruće je pitanje emisije. 

Gosti su profesor dr Vojislav Šešelj, Dejan Mastilović i Dušan Šehovac (Predsednik udruženja "Istina i pravda")

- Prvo pitanje koje se nameće je ko je kriv za rat. Komunizam je imao rok trajanja, istekao mu je kao i svugde. Međutim, nije sve moralo da se završi ratom. Ko je kriv, krivi su Hrvati, jer su Srbima hteli da oduzmu status konstitutivnog naroda i da ih svedu na status nacionalne manjine. Ako je neko hteo da Srbima oduzme status koji su imali, morao je da očekuje rat i da zna da se Srbi sa tim neće mirno pomiriti. Sam je Tuđman rekao da Hrvati nisu želeli rat, ne bi rata bilo. U BiH se nešto slično desilo - kaže Vojislav Šešelj na početku.

Zašto svi ćute o tome - pita na početku voditeljka Antonela Jelić. 

- Pa ne ćute, ali mnoge televizije dovode nekompetentne ljude da govore o ozbiljnim stvarima, neki nas zamajavaju zapadnom propagandom, a ima i izdajnika. U BiH muslimani i Hrvati su hteli sasuzbiju pravo Srba na kompetitivnost. Niko nije mogao otcepiti BiH od Jugoslavije bez Srba, a oni su na referendumu rekli da žele da ostanu u Jugoslaviji. Dakle onaj ko je hteo nezavisnu Bosnu taj je izazvao rat. U ratu se dešavaju zločini, to je činjenica, u ratu u Bosni i Hercegovini je bilo zločina na sve tri strane i ja sam za to dase žigošu i srpski i muslimanski i hrvatski zločini. Muslimana je poginulo 65000 Srba 30000 a Hrvata 8000. Jesu oni najviše stradali ali su imali dva teška rata saSrbima i Hrvatima. Hrvati su im prvo bili saveznici, a onda ih udarili s leđa. Onaj ko je izazvao rat u BiH izazvao je pogibiju 100.000 ljudi. Sve se moglo izbeći da je BiH ostala u skraćenoj Jugoslaviji u dogovoru sa Izetbegovića sa Miloševićem. Alija bi bio prvi predsednik. Onda mu je Cimerman rekao šta će ti to kad možeš da imaš celu Bosnu.

Kada govorimo o britanskom dokumentu kakav je vaš stav o tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

OČUH ZLOSTAVLJAO DETE PRED MAJKOM: Dečak sam prijavio nasilje

KORONA PO GRADOVIMA: U ovom gradu je više novoobolelih nego u Beogradu

"GLAS NIJE NI TAMBURA NI HARMONIKA, VEĆ ŽIVI PROIZVOĐAČ": Alen Islamović SAMO ZA HAPPY o najtežem periodu u životu! (INTERVJU/FOTO)

- Problem je što se osnovne kategorije ratnog prava iskrivljuje i ubeđuje etnička grupa da je u pravu - priča Dejan Šehovac i nastavlja:

- I drugo kada se govori o Srebrenici mi kao papagaji ponavljamo Srba je poginulo 3500 stradalih Srba i 8372 stradala Bošnjaka. Potrebno je vratiti se na univerzalne kategorije. Ovih dana sam čitao daistraživač piše pokojnici, kakva je to kategorija pokojnici, treba napisati ko je poginuo ili govoriti ko je ubijen kao vojnik što nije genocid ili civila, što jeste genocid. Nastaviće se igra oko brojki i pojmova da bi državni oligarsi zavadjali narod i ne dozvolivši intelektualcima da razgovaraju.  Pratim teorijske rasprave o genocidu. U svetu su po;ele rasprave da li je za genocid potrebno odrediti neku broju. i dase mora voditi ra;una o ljudima koji su likvidirani. Jer, jedno je kad uništite kulturnu elitu, naučnu, sportsku, a drugo ljude koji su već završili svoj radni vek. 

U dokumentu se navodi da oni nisu imali nameru da preuzmu Srebrenicu, nego da je do sukoba došlo na inicijativu lokalnog komandira. 

- Gospodin Šešelj je napisao tri knjige koje su me uvele u temu - priča Dejan Mastilović. Ono što moramo razlikovati je groblje u Potočarima i broj stradalih u Srebrenici. Pre nekoliko godina u Potočarima piše ovde su sahranjeni borci sa 14 opština. ne samo Srebreničana. Komisija za Istinu o Srebrenici je uradilo istraživanje. Dve su ključne stvari Srebreničana poginulo 3500 i drugo da se nije desio genociid. Strane službe su plasirale istinu pod znacima navoda i obliku unapred javno mnenje. Mi se tokom rata nismo borili protiv javnog mijenja koje je formirao spoljni faktor. Kad je u pitanju Srebrenica na području pet opština strašni zločini. Komanda vojske RS pozvala da se predaju i odvedu kući, a njih 50 da se sudi. Oni su poslali samo decu žene i starce gde ih je naša vojska na čelu sa Ratkom Mladićem autobusima odvezli kući. Ista situacija bi bila i sa zločincima kojima bi se sudilo. Svemu su zapadne službe i zapadne vlade krive jer nisu dozvolile da Srbi budu konsitutivan narod o čemu je pričao gospodin Šešelj. 

Budite uz Happy TV i gledajte emisiju "Na pravom mestu".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar