15°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Za časnog čoveka važi BOLJE JE POGINUTI NEGO IZDATI!

U današnjoj emisiji "Dobro jutro Srbijo" imali ste prilike da čujete dr Vojislava Šešelja. On je razgovarao o situaciji na Kosovu, i složio se sa svim dosadašnjim postupcima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je po predlogu Zdravka Krivokapića smenjen ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, Vladimir Leposavić, Šešelj je dao svoj sud na ovu temu.

- Mene ništa nije iznenadilo. Znao sam da će Zdravko Krivokapić da radi sa Milom Đukanovićem. Srpske stranke ne smeju da pređu preko ovoga. Čuo sam da će bojkotovati rad skupštine, a moj savet im je da to ne rade. U skupštini mogu da nastave svoju borbu pred televizijskim kamerama.

- Ja sam svestan svih problema sa kojima se suočavaju srpske stranke i narod u Crnoj Gori, ali ja sam za to da nastave borbu, a ona će sada biti još teža. Nisam optimista kako će sada sve to ići, mislim da će kvariti popis stanovništva. Sve je to sada težak posao. Otpočetka sam bio rezervisan prema Krivokapiću, a obistinile su se moje najgore prognoze. Nikada nisam imao poverenja u ljude koji se kandiduju, a pre toga nisu bili ni u jednoj političkoj partiji. Uz pomoć Mila Đukanovića su i Leposavića smenili. Krivoapić je izdao srpski narod, i Srbiju, i Majku Rusiju, i svoje koalicione partnere – on čovek bez karaktera, nastavio je Šešelj.

U FOKUSU

ŠAPIĆ: SNS postoji zbog Srbije i njenih građana - i biće sve jača!

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK 18. JUN: Uživajte u lepom vremenu pred vikend!

PETORO DECE SEKSUALNO ZLOSTAVLJANO: U Subotici registrovano 50 odsto više žrtava porodičnog nasilja nego lane

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Troje teško povređenih - hitna intervenisala više od 100 puta!

Dr Vojislav šešelj dotakao se teške i tragične teme Kosova. Nakon odgledanog teškog priloga o događajima u Kravicama, Šešelj se prisetio i svojih poduhvata u to vreme.

- Ja se dobro sećam događaja u Kravicama. Bio sam i na sahrani pobijenih ljudi, obišao sam i dve grupe dobrovoljaca. Muslimani su opkolili jedan broj srpskih boraca i civila. Bili su uplašeni. Uspostavili su mi radio vezu sa centralom kako bismo rešili problem u našu korist. Tako je i urađeno.

Kako je Šešelj rekao, Srbi nisu imali nameru da osvajaju Srebrenicu, a onda je napravio razliku među žrtvama.

- Moramo praviti razliku među žrtvama, postoje civilne žrtve na obe strane i to se mora istražiti. A postoje i žrtve onih koji su se latili oružja.

Na pitanje kolika je cena izdaje, Šešelj je kratko i jasno rekao: - Za časnog čoveka, bolje je poginuti nego izdati.

- Situacija na Kosovu je potencijalno opasna, jer Kurti svašta može da uradi. Može da krene da izazove krvoproliće. On je već jednom smenjivan od strane Zapadnih sila. Treba postići da se KiM vrati u ustavni sistem Srbije, a oni se nadaju da će Zapadne sile pomoći da se oni ocepe. Da su meni rekli što i predsedniku, i ja bih isto odgovorio – NIKAD! Nikada ne bih priznao Kosovo, objasnio je.

- Ja se trudim da saznam što više i to znanje podelim sa narodom. Sudeći po gledanosti, još nisam narodu dosadio, izjavio je za kraj dr Vojislav Šešelj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar