25°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Tanjug

VULIN SA KOMESARKOM EU: Zajedničko rešenje za migracije!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv nelegalnih migracija, organizovanog kriminala i korupcije.

Vulin je istakao da je za rešenje problema iregularnih migracija neophodno da Evropska unija zauzme jedinstveno, zajednicko rešenje i naglasio da Srbija nece biti parking za migrante.

Ministar je ukazao da je od pocetka migrantske krize Srbija imala human i odgovoran pristup, što je prepoznato i više puta pohvaljeno od strane medunarodne zajednice.

U FOKUSU

PALMA: POLITIČARI CRNE GORE ZABILI NOŽ U LEĐA SRBIJI

ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Za časnog čoveka važi BOLJE JE POGINUTI NEGO IZDATI!

KONFERENCIJA O ZAPADNOM BALKANU: Premijerka Brnabić doputovala u Beč

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK 18. JUN: Uživajte u lepom vremenu pred vikend!

PETORO DECE SEKSUALNO ZLOSTAVLJANO: U Subotici registrovano 50 odsto više žrtava porodičnog nasilja nego lane

Vulin i Johanson su se složili da migracije nisu nov fenomen i da ce one uvek postojati te da je zato zajednicki zadatak ne da se one sprece, vec da se urede na legalan nacin. U tom kontekstu saradnja i zajednicki rad evropske Agencije za granicnu i obalsku stražu - Fronteksa i srpske policije je dobar pravac.

"Danas na granici sa Bugarskom otpocinjemo novi vid saradnje i drago mi je što cemo dobiti podršku Fronteksa angažovanjem njihovih pripadnika koji ce se sa srpskim granicarima boriti protiv iregularnih prelazaka granice“, rekao je ministar.

Govoreci o borbi protiv organizovanog kriminala, on je naglasio odlicnu saradnju Srbije sa Evropolom, a Johanson je istakla da Evropska unija podržava Srbiju na polju unapredenja borbe protiv organizovanog kriminala, suzbijanja korupcije i posebno u oblasti vladavine prava, a u kontekstu procesa evrointegracija Srbije.

Komesarka je naglasila da je Srbija pouzdan partner u rešavanju iregularnih migracija i izrazila zadovoljstvo zbog dolaska pripadnika Fronteksa na granicu Srbije i Bugarske, što ce znacajno unaprediti saradnju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar