14°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

DAČIĆ ODGOVORIO CRNOJ GORI: Na intervenciju mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio licemernim saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, u kojem se naziva anahronim njegov poziv mitropolitu Joanikiju da reaguje, jer je, kaže Dačić, vlast u Crnoj Gori dogovorena na sastanku kod mitropolita Amfilohija.

VAŽNO

NIKO ME NIJE ZABRANIO, UMRO SAM OD KORONE! Cela Srbija gledala dr Nestorovića na HAPPY TV

PRVI PUT U ISTORIJI! Rusija poslala 20 RATNIH BRODOVA na ove pozicije!

ZAPLENJENO 82 KILOGRAMA MARIHUANE! Pohapšeno više dilera!

MANDIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srušili smo Mila Đukanovića, možemo i jednog Krivokapića!

KON ZADOVOLJAN, ALI I ZABRINUT: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

NEMA NIKAKVE SUMNJE! Vojska Srbije će pokazati SNAGU!

- Kako to nije mešanje crkve u političke stvari? -upitao je Dačić i dodao da ga ne interesuje smena Zdravka Krivokapića, već smatra da svi treba da se dogovore i rade u interesu crnogorskog i srpskog naroda i time ne pogaze obećanje građanima.

Dačić je primetio da iz Crne Gore dolaze besmislene izjave i napadi poput onih da se, kako kaže, mešao u unutrašnje stvari Crne Gore time što je kazao da je Rezolucija o Srebrenici uperena protiv srpskog naroda, zato što je doneta ničim izazvana.

Bile su, kaže Dačić, i izjave da se Srbija mešala u izbore, da je navijala za predstavnike onih koji su bili protiv Mila Ðukanovića.

- Sada dobijamo od strane predstavnika vlasti koje su rušile Mila Ðukanovića gotovo slične optužbe. Čini mi se da nisu promenili čak ni one što pišu saopštenja u ime ministarstva - rekao je Dačić.

Dačić objašnjava da je juče pozvao mitropolita Joanikija da se, imajući u vidu odgovornost mitropolije za predlaganje nosioca liste na izborima, pozabavi situacijom u vladajućoj koaliciji zato što su oni pobedili na talasu litija.

- Na intervenciju pokojnog mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste. Na osnovu toga su pobedili na izborima. Sada ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kaže da je moj poziv da se uključi mitropolit anahron, da je to poziv na rušenje sistema, a šta su do pre nekoliko meseci radili kod Amfilohija - upitao je Dačić.

PROČITAJTE JOŠ

OVO JE MESTO ODLUKE! Rat između Rusije i Amerike će početi ovde!

GORI AUTOBUS NA ZVEZDARI! Celo vozilo u plamenu

LANČANI SUDAR KOD PARAĆINA: Povređeno šest osoba

ODBILA IH JE: Opra Vinfri ne želi da bude kuma maloj Lili, a za to ima dobar razlog!

Kaže da bi voleo "kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava".

- Ne pravim Crnoj Gori nikakve probleme, mene Crna Gora i njihova unutrašnja politika ne intresuje. Ja samo kažem dalje ruke od Srbije, vi se mešate u naše unutrašnje poslove, zato što ste priznali Kosovo, zato što donosite rezolucije koje su uperene protiv srpskih interesa - poručio je Dačić.

Dodaje da su Srbi i Crnogorci prijateljski i bratski narod, te da je pozvao i sve partnere iz Crne Gore da dođu u posetu, ali je i poručio da nikome neće dozvoliti da se u ime toga meša u unutrašnje stvari Srbije, a da pri tome optužuje Srbiju da se ona meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar