12°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Kao što je Crna Gora, tako će pokušati i KiM - da prave KOSOVSKU PRAVOSLAVNU CRKVU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na KiM pokušati, kao i u Crnoj Gori, da prave pravoslavnu crkvu kada im ne bude uspelo lažno prisvajanje kosovskog kulturnog nasleđa.

"Što se tiče kosovskog nasleđa na kome oni insistiraju, to je nešto o čemu su krenuli da govore u tom smislu gospođe Olbrajt i Klinton, koje su veoma uticajne. Ali, plašim se da će oni u budućnosti kada budu videli čvrstinu i snagu nase crkve na terenu i odlučnost srpske države, ići na nešto slično kao u Crnoj Gori i pokušaće, kao sa Mirašom Dedeićem u CG, formiranje pravoslavne ckrve na Kosovu", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

VAŽNO

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU KAMBERIJU: Gde su ubice porodice Šutaković? NEMA PRAVDE ZA SRPSKE ŽRTVE

ĐACI, DA LI STE SPREMNI? U naredna tri dana osmaci polažu malu maturu - SUTRA TEST IZ SRPSKOG JEZIKA

KORONA PRESEK U SRBIJI: Ovo su najnovije brojke!

VUČIĆ PODNOSI IZVEŠTAJ SKUPŠTINI O KiM: Srbija NIKAD NEĆE PRIZNATI nezavisnost lažne države Kosovo (VIDEO, FOTO)

Kaže da su to pokušali i u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, kada su izmislili hrvatsku pravoslavnu ckrvu.

Vučić dodaje da postoji dokument kada su 420 Srba iz Kamenova kod Karlovca pokatoličili u jednom danu i dali im ustaške simbole.

To su njihovi planovi i u to nema nikakve sumnje.

"Tako i za KiM, videćete veći uticaj porodice Gaši nego svih Nemanjića i njihovih potomaka u izgradnji manastira bilo gde na KiM, i to je ono što albanska deca uče. I po tom pitanju bez podrške međuanrodne zajednice teško da ćemo moći bilo šta da sačuvamo, ma koliko se borili", kazao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

HEROJI SA KOŠARA BIĆE NA VOJNOJ VEŽBI PORED VUČIĆA

UHAPŠENA POMOĆNICA MINISTRA PROSVETE!

LJUBAVNI KRAH: Severina odbila da spava u kući Kojića?!

KORONA JE RAZLOG: Tražiće da se finale EP prebaci sa Vemblija u Rim!

Dodao je da nema ništa da zameri Žozepu Borelu i Miroslavu Lajčaku jer su bili korektni u Briselu i da razume da su morali da budu balans, ali da im zamera na izjavama posle sastanka što nisu rekli čemu su prisustvovali.

"Kada se priča o ZSO, tu ne nema dovoljno odlučnosti i pritisaka na Albance i svi gledaju kako da im ugode. I gotovo deceniju je tako", naveo je predsednik.

Po pitanju povraćaja imovine na KiM, Vučić kaže da ima 70.000 zahteva za povratak u stanove i kuće u Prištini, Peći, Prizrenu, Uroševcu i drugim mestima, ali da je tu agenciju na KiM vodio jedan od ozloglašenih pripadnika OVK.

Vučić dodaje da Srbi dođu sa svim papirima koji potvrđu da su tu živeli 50 godina, ali da im Albanci kažu da je to sve falsifikovano i dovedu dva lažna albanska svedoka koji kažu kako su oni tu živeli i dobiju stanove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

"Nema tog suda koji će to da vam vrati", rekao je Vučić i dodao da Albanci svu imovinu hoće da konvertuju u imovinu navodne Republike Kosova. Dodaje da će se Srbi, ipak, boriti po tom pitanju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar