12°C

Beograd

Photo: MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Izvor: Novosti

ZAHVALNOST HEROJIMA KOJI SU ZGAZILI HITLERA: Stefanović u Rusiji: Srbija nikada ne sme da zaboravi ZAJEDNIČKO PRIJATELJSTVO (GALERIJA)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, prvog dana posete Ruskoj Federaciji, prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja i tuge, povodom 80. godišnjice napada nacističke Nemačke na Sovjetski savez u Drugom svetskom ratu.

Stefanović je poručio da Srbija nikada ne sme da zaboravi čvrsto prijateljstvo koje ima sa Rusijom, niti sme da zaboravi svoje heroje koji su se u Drugom svetskom ratu borili i dali živote da bi mi danas živeli slobodno.

Ministar Stefanović je u parku „Patriot“ nadomak Moskve prisustvovao Svečanoj akademiji, nakon čega je položio cveće na spomenik „Majke pobednika“. On je posetio i Muzejski kompleks „Put sećanja“ i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije.

VAŽNO

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU KAMBERIJU: Gde su ubice porodice Šutaković? NEMA PRAVDE ZA SRPSKE ŽRTVE

ĐACI, DA LI STE SPREMNI? U naredna tri dana osmaci polažu malu maturu - SUTRA TEST IZ SRPSKOG JEZIKA

KORONA PRESEK U SRBIJI: Ovo su najnovije brojke!

VUČIĆ PODNOSI IZVEŠTAJ SKUPŠTINI O KiM: Srbija NIKAD NEĆE PRIZNATI nezavisnost lažne države Kosovo (VIDEO, FOTO)

– Danas smo imali priliku da, baš na dan kada je 1941. godine fašistička Nemačka započela svoj napad operacijom „Barbarosa“ na Sovjetski Savez, posetimo i spomen-kompleks koji govori o svim danima rata za oslobođenje, ne samo Sovjetskog Saveza, i da posetimo glavni Hram Oružanih snaga – rekao je Stefanović.

Kako je objasnio u postavci muzejskog kompleksa može videti i deo posvećen oslobođenju Beograda i tadašnje Jugoslavije.

– U sam Hram utkan je i grumen srpske zemlje sa Groblja oslobodiocima Beograda, koji simbolizuje našu povezanost, ali i koliko je dragocena sloboda koju smo izvojevali. Srbija nikada ne sme da zaboravi čvrsto prijateljstvo koje ima sa Rusijom, ali ne sme da zaboravi ni svoje heroje, sve one ljude koji su u Drugom svetskom ratu dali svoje živote i koji su se borili da danas živimo slobodno, u zemlji koja sama donosi svoje odluke i koja je nezavisna od spoljnih uticaja, a koja želi da partnerskom saradnjom postiže što bolje za svoj narod – poručio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović u poseti Ruskoj Federaciji boravi na poziv ministra odbrane generala armije Sergeja Šojgua, gde će učestvovati na 9. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar