21°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

DAČIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Mi imamo rešenje, ali oni to rešenje ne prihvataju!

Gost najgledanijeg jutarnjeg programa u zemlji "Dobro jutro Srbijo" bio je Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije.

VAŽNO

DODIK O CRNOGORSKOJ REZOLUCIJI: Oni su antisrpsko političko pozorište

OTVOREN KLASTER JEDAN: Srbija nastavlja sa reformama!

PORUKA VOZAČIMA: Oprez zbog visokih temperatura

SRAMAN POTEZ HRVATSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Srbija da prizna genocid

Glavna tema kod Milomira Marića i Katarine Korše bila je situacija na KiM, a Dačić se osvrnuo i na jučerašnje obraćanje predsednika Vučića poslanicima u Skupštini 

Predsednik Skupštine prokomentarisao je i nastup Šaipa Kamberijua, šefa poslaničke grupe „Ujedinjena dolina - SDA Sandžak“ i duel sa Vučićem.

- Dan pre toga Kamberi je bio na sastanku sa Kurtijem. On je svoj posao odradio. Ja shvatam da oni optužuju Srbiju za neke zločine kojih je sigurno bilo. To je problem, ali problem koji ne pominju da bi se stavila tačka, nego tri tačke. To ima samo dnevno političke i marketinške svrhe. Koje rešenje treba da predložimo, svi oni bi voleli da kažemo dobro priznajemo Kosovo... Sve to ima neki svoj plan mi smo neki šraf, odjednaput važan šraf u toj mašineriji. 2012 Toma Nikolić bio predsednik Srbuije i rekao neće da priča i sve prebacio na mene tj na Vladu. Rekao sam Tačiju ko zna da sam te sreo pre dvadesetak godina možda bih te i ubio. Rekao sam dajte da rešavamo ključno pitanje, pitanje statusa. Oni ni da čuju. Najveći problem je bio kadje Ketrin Ešton otišla. Još od tada oni nisu hteli da razgovovaraju o kompromisima. Ne prihvataju ništa. iako mi imamo rešenje. Oni nama nisu dali nikakvu ideju, nikakav predlog, rekao je Dačić.

Neki mediji prozivaju evo i danas da je Vučić uradio najviše za nezavisnost Kosova, kaže Marić.

- Ne, Vuk Jeremić i Đilas su uradili najviše za nezavisnost Kosova. U tom periodu nismo imali organizovanu državu ni neko ko se ozbiljnije bavio time, 84, 85 zemalja je priznalo Kosovo. 

Presuda je da su imali pravo i da svako ima pravo da proglasi nezavisnost. 84, 85 zemalja priznalo Kosovo. U tom periodu nismo imali organizovanu državu ni neko ko se ozbiljnije bavio time. Oni nama nisu dali nikakvu ideju i kakav predlog. Pre Vučića i mene niko nije povukao priznaje Kosova. Prva zemlja Sao Tome i Pricipe.

Otkrio je i planove u narednih nekoliko dana. 

- Sutra opet sednica Radne grupe...  U petak sam u Berlinu na sastanku sa predsednikom Bundsetaga a u ponedeljak i utorak u Briselu.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar