8°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen

Izvor: Novosti

PETKOVIĆ O VUČIĆEVOM GOVORU: Racionalno, odgovorno, ali pre svega državotvorno promišljanje po pitanju KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije održao istorijski govor zasnovan na racionalnom, odgovornom, ali pre svega državotvornom promišljanju i odnosu prema pitanju Kosova i Metohije, ali i srpskom nacionalnom pitanju uopšte.

VAŽNO

DAČIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Mi imamo rešenje, ali oni to rešenje ne prihvataju!

"KOŠARKA JE TIMSKI NAZADOVALA": Igor Rakočević specijalno za HAPPY BSC o trenutnoj situaciji (INTERVJU/FOTO)

PUTIN: Pozivam NATO da pokaže zdrav razum i izbegnemo RIZIK OD...

DEMOKRATSKI FRONT ODLUČAN: Ili novi premijer, ili novi izbori! Krivokapić NEMA NAŠU PODRŠKU!

OVO NI SAUDIJSKA ARABIJA NE BI URADILA! Evo kakvu zabranu su uveli Japanci za OI!

- Petković je u saopštenju ocenio da će dalekosežnost i ozbiljnost predsednikovih poruka tek će u godinama pred nama pokazati pun potencijal i značaj za očuvanje srpskog nacionalnog bića, posebno na prostoru naše južne pokrajine.

- Zbog toga su jučerašnji predsednikov govor, ali i odgovori poslanicima svojevrsni kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija u kojima nema mesta priznanju Kosova i Metohije, niti poniženju naše države i naroda, ali ima mesta za dijalog, kompromis i dogovor, kao preduslovima dugoročnog mira i bezbednosti, ali i našem razvoju i prosperitetu, bez kojih nam nema ni ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije - istakao je Petković.

On je rekao da smo samo zahvaljući snažnoj Srbiji u stanju da pomažemo našem narodu na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda u zemlji i rasejanju. Primer nikad jače ekonomske podrške države Srbije su i brojni kapitalni projekti i ulaganja na Kosovu i Metohiji, o kojima je predsednik juče, takođe, podrobno govorio, napomenuo je Petković.

- Zbog toga je bilo teško, ali prekopotrebno, čuti sve demografske projekcije i realno stanje na terenu, nasuprot samoobmanama i bajkama kojima smo decenijama ulhuljkivani -  nave je on.

Kaže i da jedino takvim hrabrim porukama, po kojima je predsednik Vučić poznat, gledajući problemima direktno u oči, možemo prevazići sve izazove koji su pred nama.

- Zamrznuti konflikt, onako kako ga priželjkuje deo neodgovornih pojedinaca danas, nije ništa drugo nego tinjajući sukob koji može da eksplodira, a u koji bi, oni koji danas napadaju Srbiju, da guraju svu decu, osim svoje - upozorio je Petković.

Zbog toga su, kako navodi, "razni Jeremići, Đorđevići, Tadići i Đilasi juče morali da hvataju beleške iz govora predsednika Srbije, a ne da kukavički napadaju predsednika na društvenim mrežama i u njihovim medijima", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

On je ukazao i da je najvažnije da je predsednikov istorijski govor, osim velikog opšteg interesovanja, sa velikom pažnjom dočekan među srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i da su oni ti koji su poruke predsednika Vučića razumeli i podržali, jer samo snažno, složno i zajedno možemo da budemo brana svima onima koji nam ne žele dobro, ili vlastite interese stavljaju ispred nacionalnih

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar