12°C

Beograd

Photo: instagram/buducnostsrbijeav

Izvor: Novosti

VUČIĆ SE OBRTIO GRAĐANIMA: Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da je napadnu!

Predsednik Vučić uručio je ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

VAŽNO

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Evropska Unija nije očekivala da će Srbija ovoliko da napreduje!

POSLANICA BUNDESTAGA: Nemačka se sprema ZA RAT sa Rusijom!

BAKIR OPET GURA "PRST U OKO": Srbija nema pravo da vlada nad Kosovom!

HRVATI POKUŠAVAJU DA SAKRIJU USTAŠLUK! Negiraju činjenicu da su partizani bili Srbi!

PREDSEDNIK KOMITETA RUSKE DUME: Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici rizikuje UNUTARSRPSKI RASKOL!

Vučić je rekao da je imao čast i divnu priliku da poželi u dobrodošlicu u svet lekara primnjenih u stalni radni odnos 100 lekara i 200 medicinskih tehničara.

- Ovo je praksa od kada imamo uređene javne finansije i mogućnost da zapošljavamo ljude - rekao je Vučić.

Velika ulaganja u zdravstvo

Kako kaže, uloženo je pola milijarde evra u infrastrukturu i opremu.

- Nikada nije ovoliko ulagano u srpsko zdravstvo. Očekujemo i završetak prve faze KC Srbije, kao i završetak ZC u Paliluli, Borči i Kotežu - rekao je Vučić, i dodao da se radi 11 bolnica u Srbiji.

- Uložili smo više od pola milijarde evra u infrastrukturu, nikad više nismo uložili u medicinsku opremu. Radimo 11 opštih bolnica, ta ulaganja u zdravstvo će se isplatiti. Imao sam razgovor sa Si Đi Pingom pre dodele ugovora, govorili smo o svim našim projektima, podržali smo politiku Kine. Važno je za građana Srbije da smo razgovarali o novim projektima, Si je privatio da ponovo dođe u Srbiju. Velika čast i veliki uspeh za Srbiju. Zamolio sam da zajednički radimo preko zajedničkih kompanija da uspostavimo direktne letove iz Kine u Srbiju, Peking-Beograd, Šangaj- Beograd, veoma važne stvari za nas, i da imamo još bolje rezultate - rekao je Vučić.

Izjave Bakira Izetbegovića

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Bakira Izetbegovića koji je podržao izglasanu Rezoluciju o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao je da ga ne zanimaju sukobi i da je politička snaga koju ima zasnovana na rezultatima.

- Zabrinula me je izjava koja govori o nepostojanju svesti o nerealnosti u kojoj živite. To da Kosovo nije Srbija. To govori o njihovom nedostatku plana, programa, o nedostatku svesti o bilo čemu, zato sa pažnjom i rezervom uzimam sve to što govore. Gledam da ćutim i pokušam da taj brod koji se zove Srbija usmerimo ka mirnoj i sigurnoj luci - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će u subotu biti otvorena Jumkova fabrika u Rudnoj glavi.

O napadima iz regiona

Govorio je i o nedavnim napadima na našu zemlju.

- Svaki put kada Srbija snaži, postaje ekonomski jača i kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već samo može da se bori, onda sam video da kreću ujedinjavanja različite vrste sa istim ciljem, a to je žigosanje Srbije.

- To je, šta god neko želeo, nezaustavljiv proces. Iz Hrvatske kada čujete da kažu kako su se istakli u antifašističkoj borbi, na to je bolje da ne reagujete i jedini naš odgovor na to sme da bude ćutanje. Jer, da ulazite i negirate besmislice, ne znam šta bih na sve to rekao. To je ono sa čim ćemo se suočavati, promena istorijskih činjenica.

Vučić je rekao da nije daleko dan kada će se dogoditi da neko kaže da su u Jasenovcu Srbi ubijali.

- Nije daleko dan kada će se to dogoditi. To je kao i sa onima koji me svakog dana optužuju za državni udar, a ništa drugo ne rade osim što se mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Ako ne vodi politiku koja se njima sviđa, onda nju treba srušiti.

Ono što nas, kaže predsednik, zanima, jesu isključivo samo prava Srba u svim državama u kojima oni žive

- Niste vi ti gospodo koji možete žig sramote da stavite bilo kom Srbinu, a kamoli srpskom narodu - rekao je Vučić, i dodao da će se napadi nastavljati, ali mi ćemo gledati svoj posao.

- Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da Srbiju napadnu. Nagledao sam se takvih, Srbija nije takva zemlja i nikada više neće biti - rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

ZBOG INCIDENTA SA RAZARAČEM! Rusija stavlja Veliku Britaniju na spisak neprijateljskih država!

NEZGODA NA SETU: Povređen glumac Harison Ford!

"MNOGO SAM BOLJI IZBOR!": Glumica upletena u žestok skandal koji trese Holivud, spomenuta i legendarna Meril Strip!

Vladimir Vuletić

- To je ono, život dajem, a za živu glavu ne idem na poligraf. Nisam čuo to što ste upravo rekli, imao sam mnogo posla. Razgovarao sam sa Đinpingom. Pitali su vas da li ste seksualno uznemiravali maloletne dečake, a na to odgovora nema. Važno je da li će on opsovati Vučiću majku, a ne da li je uznemiravo maloletne dečake - rekao je predsednik Vučić o Vuletiću.

O napadima iz Crne Gore

- U Crnoj Gori sam kriv za sve. Kriv sam i za to što nemaju nijednu fabriku na Severu. Razumem da sam za sve kriv i to je u redu ako ćemo im tako biti lakše. Ja pozivam rukovodstvo Crne Gore na saradnju, ali nemojte da nas terate da se izvinjavamo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar