4°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Skupština Srbije

Izvor: Tanjug

MIHAJLOVIĆ: "Država će obezbediti dovoljno radnih mesta za sve"

Golden Rose ad

 Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Vranju da je država svesna problema koje Geoks ima na globalnom nivou, da razgovara sa predstavnicima te italijanske kompanije kao i sa investitorima, i da će učiniti sve da zaposleni imaju posao.

VAŽNO:

ĐUKANOVIĆ OŠTRO REAGOVAO NA ZAKON U SREBRENICI: Ovo što je Valentin Incko uradio u BiH je totalno kukavički! (VIDEO)

SASLUŠANA ČETVORICA ZA SILOVANJE DEVOJKE: Požalila se majici da je napastvovana na rođendanu - okrivljeni se branili ćutanjem!

REAKCIJA MUZEJA ŽRTAVA GENOCIDA NA ODLUKU INCKA: To je suprotno istorijskim činjenicama!

ANA BRNABIĆ O NESREĆI NA KARABURMI: Šta god kažete biće suvišno - to što je ovaj čovek uradio je UŽASNO!

"Država će obezbediti dovoljan broj radnih mesta za sve. Geoks je, iako je u Srbiji poslovao dobro, imao ogromne globalne probleme i za očekivati je da pravi drugačiju organizaciju. Ali ono što je najvažnije je da će država obezbediti posao, a kako se poslodavac zove to je manje važno i to sam rekla i ljudima u oči", rekla je ministarka novinarima u Vranju, nakon razgovora sa građanima o probelmima koje imaju.

Prema njenim rečima, još nisu završeni razgovori sa predstavnicima Geoksa i zato ne može da kaže da li ostaju u Vranju ili ne.

Obezbedićemo svima posao, bez obzira kako se zvao poslodavac, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je novinarima koje je zanimala diversifikacija rute gasa, rekla da je važna i diversifikacija dobavljača kako Srbija nikada ne bi zavisila od toga da li će joj neko dostaviti gas ili neće.

Podsetila je da je u toku završetak izrade tenderske dokumentacije za izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad i da će tokom septembra početi radovi.

"Za nas je to važno kao u saobraćaju - kao što hoćemo da se povežemo sa celim regionom da budemo nezaobilazni. Nije to samo Vranje, vezivaćemo se i za Rumuniju i BiH, jer je to jedini način da opstanemo i budemo gasno stabilni", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, važno je i da ljudi u Srbiji počnu da više koriste gas od drugih energenata.

Dodala je da će država zbog toga učiniti sve da subvencioniše građane da pređu na gas jer bi po proračunima to koštalo, uz priključak, od 780 evra i 3.000 evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad