21°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Izvor: Tanjug

DAČIĆ PRED SASTANAK SA OPOZICIJOM: Vučićevo prisustvo pokazuje važnost dijaloga!

Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti i predsednik Srbije i Sprske napredne stranke Aleksandar Vučić, biće održan u ponedeljak, 2. avgusta, najavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

Dačić je kazao da će se na tom sastanku Radne grupe još jednom dati zapažanja o svemu o čemu se do sada razgovaralo i shodno tome odrediće se dalja dinamika.

VAŽNO:

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!"

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA - ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA - istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

- Naš cilj je da što pre izađemo sa predlogom konkretnih rešenja, mada se mnogi od tih dogovora i primenjuju, naročito kada je reč o prisustvu opozicije na javnom medijskom servisu - rekao je Dačić.

On je istakao da postoji visok stepen konstruktivnosti i da treći dolazak predsednika Vučića pokazuje koliko pažnje pridaje dijalogu i koliko je vlast u dobroj veri pristupila tome, a u skladu sa potrebama političke stabilnosti i da se ostvari jedinstvo, kada je reč o učešću na predstojećim izborima.

- Mi smo kao radna grupa prešli sve te tačke i utvrdili šta su stavovi pojedinih političkih stranaka. Daleko smo odmakli u radu sa strankama opozicije, a tu su, ako pojednostavimo, svi sem Ðilasove, Jeremićeve i Tadićeve grupacije - rekao je Dačić.

Podsetio je da nisu sve stranke prisutne u radnoj grupi, jer je ona morala da bude užeg sastava, napominjući da su tu DSS, Dosta je bilo, Srpska stranka Zavetnici, Zdrava Srbija, POKS, Dveri, SRS.

Predlozi zaključaka Radne grupe uskoro

- Ovo je radna grupa gde će se još jednom ukrstiti stavovi o pojedinim pitanjima, a onda će se ići na plenum sa predlogom zaključaka - rekao je predsednika parlamenta i lider SPS-a.

Upitan da li se dva međustranačka dijaloga mogu spojiti u jedan, Dačić je rekao da je postojao objektivan problem u drugom dijalogu, zato što evroparlamentarci nisu mogli da putuju i podsetio da će oni dostaviti predloge do 1.septembra.

- To su iste teme, ali ne bih da prejuduciram. Mislim da će malo toga novog predložiti od onoga što mi ovde razgovaramo, zato što su teme već raspravljane sa više apsketa, ali smo mi spremni i u dobroj volji učestvujemo i u drugom dijalogu - rekao je Dačić.

- Kada se bude postigao dogovor, to će morati da se odrazi i na zajednički pristup - zaključio je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar