14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/happytv

Izvor: tanjug

VULIN U SKUPŠTINI SRBIJE NAGLASIO: Neće prestati borba protiv kriminala!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nikada neće prestati sa borbom protiv organizovanog kriminala, kao i da neće dozvoliti da ijedna nova "banda" ima dovoljno vremena da postane organizovana i opasna kao kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Vulin je, u Skupštini Srbije, na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade, u odgovaru poslaniku Stranke pravde i pomirenja Samiru Tandiru, istakao da je policija uradila ono što je do nje kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

VAŽNO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata

VUČIĆ IZ SKOPLJA: "Dijalog Beograda i Prištine je nemoguće nastaviti konstruktivno dok Kurti njega ne opstruira" (VIDEO)

MINISTAR VULIN PORUČIO: Niko nije jači od države i zakona!

PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju u Turskoj! (FOTO)

Naglasio je da je jedna od najorganizovanijih i najokrutnijih bandi lišena slobode, kao i da će biti još članova te bande uhapšeno.

- Kako se istraga odvija dobijate nove podatke - kazao je Vulin dodajući da očekuje u zakonskom roku opptužnicu protiv te organizovane bande.

Vulin je primetio i da istovremeno postoji i talas organizovanog napora da se zločini te bande relativizuju i iskoriste za političku borbu.

Podsećajući na vreme kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić, Vulin je naveo da je Milorad Ulemek rekao da je zajedno sa pokojnim Ðinđićem švercovao kokain, ali da niko iz tadašnje opozicije u kojoj su bili i on, i Aleksandar Vučić, nije sazvao pres konferenciju i tražio da se to ispita, jer su znali da to nije istina i da okrivljeni ima pravo da laže da bi se branio, ali i da ne bi na taj način rušili državu.

- S druge strane imate Belivuka i Miljkovića, ostali se brane ćutanjem, a njihove reči se prenose kao suva istina, sada se više ne proveravaju, sada je to apsolutno istina i sve se radi po unapred poznatom receptu -  kazao je Vulin.

- I kada to dobiju, počinju da ih prenose sa što manje ograđivanja, kada to izađe u javnost, određeni analitičari i političari komentarišu i sada se njihov komentar prenosi kao izjava, bez pozivanja na izvor, pa se prenose te izjave u regionu i onda se u regionu prenosi da Vlada i Vučić predvode organizovani kriminal, a kod nas se to prenese kao vest iz regiona -  naveo je Vulin.

Ministar kaže da su ih nadležne službe pripremile da će se ovako odvijati situacija i da je, s obzirom na saznanje, da će se krenuti u akciju relativizacije zločina, pokazao je nekoliko fotografija da bi Srbija videla sa kakvim zlikovcima ima posla.

Tada više nije bilo pitanje što su ubijali, reketirali, prodavali drogu, nego ko je pustio informaciju da su to radili, kaže Vulin i ponavlja da se u ovom trenutku u medijima pokušava relativizacija zločina i da se pretvori u politički faktor koji će uticati na rezultate izbora.

- Sada je samo važno da li sam ja vlasnik kuće u Ritopeku, nema argumenta, dovoljno je reći nešto i to postane vest i vi morate da se branite od te vesti, biću najsrećniji da pred kamerama na sva pitanja odgovorim na poligrafu, a voleo bih da vidim njih -  naglasio je Vulin.

Ističe da je problem u celoj toj situaciji što se gubi vreme za razbijanje te bande na to što moraju da objašnjavaju da to što pričaju zlikovci nije istina.

Navodeći da su pokušavali godinama da od predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice naprave kriminalce, Vulin je kazao da je ponosan što je uz Vučića i što pokušavaju da ih uvrede i povrede na istoj strani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar