Izvor: tanjug
29.07.2021 u 19:52
0

POSLANICI IZGLASALI: Usvojene izmene Zakona o kulturi, akcenat na rodnoj ravnopravnosti

Skupština Srbije usvojila je večeras izmene Zakona o kulturi koji se usaglašava sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti.

Prema zakonskim izmenama Nacionalni savet za kulturu treba da obezbedi zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.

VAŽNO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata

VUČIĆ IZ SKOPLJA: „Dijalog Beograda i Prištine je nemoguće nastaviti konstruktivno dok Kurti njega ne opstruira“ (VIDEO)

MINISTAR VULIN PORUČIO: Niko nije jači od države i zakona!

PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju u Turskoj! (FOTO)

Takođe, i upravni i nadzorni odbori ustanova u kulturi treba da obezbede zastupljenost od najmanje 40 odsto predstavnika manje zastupljenog pola.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmeni Zakona o bibilotečko-informacionoj delatnosti kojim se utvrđuje da se za direktora bibiloteke imenuje lice koje ima visoko obrazovanje i najmanje pet godina radnog sikustva u kulturi i koje ispunjava druge uslove utvrđene statutom biblioteke.

Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Odluke Zajedničkog komiteta Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi broj 1/2021. o izmeni Aneksa 4 CEFTA, kojim se utvrđuje Porotokol o definiciji pojma “proizvodi sa poreklom” koji je, prema rečima ministarke Tatjane Matić, od višestrukog značaja za srpsku privredu.

Matić je u raspravi rekla da je zakon važan za konkurentnost privrede i izjednačavanju uslova za poslovanje na međunarodnom tržištu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter