20°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/ Happy Tv

Izvor: Tanjug

DAČIĆ: Dijalog stranaka može biti uspešan samo ako su predlozi realni!

Međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realistični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se stvorili uslovi za ono što mi želimo - da svi učestvuju na izborima, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

"Mi smo napravili jedan presek šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, o tome će se razgovarati sutra, na sastanku gde će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić. Očekujem da se narednih nedelja polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i rešenja za neka otvborena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova", rekao je Dačić za medije.

VAŽNO:

PREDSEDNIK VUČIĆ: "Otvoreni Balkan" je ISTORIJSKI KORAK ZA REGION - nada, odgovornost i obaveza za bolju budućnost!

LINTA: Neće biti trajnog mira na prostoru bivše Jugoslavije, dok god HRVATI NE OSUDE GENOCID NAD SRBIMA!

DANAS U SRBIJI PAKLENE TEMPERATURE: Evo kakvo vreme nas očekuje narednih sedam dana

Na pitanje šta nude predstavnici opozicije koji učestvuju u razgovoru, ali uz posredstvo predstavnika Evorpskog parlamenta i da li postoje neki predlozi i da li su prihvatljivi, Dačić je rekao da je tu reč o drugoj grupaciji i da nisu imali priliku da se upoznaju sa njihovim zahtevima zato što su oni te zahtevi podneli Evropskom parlamentu.

"Dogovor je da do 1. septembra Evropski parlament meni pošalje predlog teksta o kojem bismo razgovarali 17. i 18. septembra, tako da za sada nema tu nekih novih detalja, osim onog što smo mogli da čujemo po medijima. Dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realistični, ukoliko su održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se stvorili uslovi za ono što mi želimo - da svi učestvuju na izborima i da niko ne traži alibi za neke svoje neuspehe", kaže Dačić.

Na pitanje da li već sada zna kada će i povodom koje teme zakazati sledeću sednicu, on je odgovorio da sada čekaju da iz Vlade dobiju spisak svih zakona koji oni predlažu, šta će sve biti na dnevnom redu. "Mi očekujemo u septembru predstavnike Venecijanske komisije i ono što je bilateralna međuparlamentarna saradnja, to je pitanje poseta: dolazi predsednik parlamenta Švedske i predsednik parlamenta Slovenije koja je predsedavajuća EU narednih šest meseci, to će biti u drugoj polovini avgusta, tako da praktično nema odmora", zaključio je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar