18°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/ Happy Tv

Izvor: Novosti

DAČIĆ O PREDSTOJEĆEM DIJALOGU STRANAKA: Naš cilj je politička stabilnost - VLAST POKAZALA SPREMNOST I KONSTRUKTIVNOST!

Dijalog sa strankama koje ne žele prisustvo stranaca mnogo bolje napreduje, nego sa onima iz opozicije koji insistiraju na učešću predstavnika Evropskog parlamenta u tim razgovorima.

Nažalost, iz tog dela opozicije i dalje, osim načelnih poruka da će pregovarati, ponovo čujemo da će bojkotovati izbore. A ne znam kako oni misle da osvoje vlast, osim na izborima gde se vidi volja naroda.

VAŽNO:

OTKRIVEN MOTIV BELIVUKOVOG NAPADA U "VIKEND JUTRU": Oni na izborima ne mogu pobediti, osim ako ne LIKVIDIRAJU VUČIĆA!

PREDSEDNIK VUČIĆ: "Otvoreni Balkan" je ISTORIJSKI KORAK ZA REGION - nada, odgovornost i obaveza za bolju budućnost!

NOVE LIKVIDACIJE KLANA BELIVUKA: Pri kraju veštačenje i prikupljanje materijalnih dokaza!

LINTA: Neće biti trajnog mira na prostoru bivše Jugoslavije, dok god HRVATI NE OSUDE GENOCID NAD SRBIMA!

Ovo poručuje predsednik parlamenta Ivica Dačić, uoči današnjeg nastavka međustranačkog dijaloga bez posrednika iz EU, a kojem će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić očekuje da se na dijalogu bez stranaca uskoro definišu predlozi konkretnih rešenja, mada se, dodaje, neki od dogovora i zahteva opozicije već primenjuje, kao što je, na primer, njihovo prisustvo na javnom medijskom servisu:

- Mislim da je vlast pokazala visok stepen konstruktivnosti i spremnosti za razgovore i to koliko pažnje pridajemo dijalogu pokazuje i to što će predsednik Vučić u ponedeljak treći put biti na sastanku sa strankama opozicije koje ne žele prisustvo stranaca. 

Kada je reč o dijalogu koji se vodi uz posredovanje evroparlamentaraca, Dačić kaže da oni treba da dostave svoje predloge do 1. septembra:

- Verujem da će malo toga novog predložiti od onoga što mi ovde razgovaramo, zato što su teme već raspravljane sa više aspekta, ali smo mi spremni i u dobroj volji učestvujemo i u drugom dijalogu, jer je naš cilj politička stabilnost i jedinstvo kada je reč o učešću na predstojećim izborima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar