9°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: TANJUG

VULIN SE ZVANIČNO OBRATIO AMBASADI SAD: Traži odgovor da li je FBI obrađivao Belivukov klan!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da FBI nije učestvovao u razbijanju kriminalne grupe Belivuk-Miljković i da je zvanično, preko Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, zatražio odgovor da li su radili bilo kakvu operativnu obradu ove kriminalne grupe.

VAŽNO:

VAŽNE ODLUKE ZA OPSTANAK SRPSKOG NARODA: Vučić sutra sa rukovodstvom Republike Srpske tačno u podne!

ZAPALIO SE AUTOBUS: Vraćao se iz Skoplja, putnici uspeli da izađu iz vozila na vreme

SELAKOVIĆ PREKINUO OBRAĆANJE: Zastava ne sme da bude dole! (VIDEO)

AUTO SLETEO U PROVALIJU NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Povređena 4 putnika!

"Zvanično sam se obratio Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država da ih zamolim da proslede FBI-ju, kako bi nam ta agencija odgovorila da li imaju bilo kakvu operativnu obradu ili saznanje, koje mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemamo, da su oni radili ovu grupu“, rekao je ministar 

On je rekao da je razbijanje kriminalne grupe Belivuk-Miljković isključivo uspeh srpske policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i naglasio da su "sramni pokušaji" da se tim ljudima danas oduzme zasluga, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, nakon što je strancima i pojednim medijima   i političarima postalo jasno da optužbe okrivljenih Belivuka i Miljkovića ne prolaze, uvedena je priča kako grupu nije radila srpska policija, već FBI.

„Ako su ovo sve stranci uradili, postavlja se pitanje šta su čekali, da pripadnici klana ubijaju, a da oni imaju dokaze, ako su ih prikupili, zašto nas nisu o tome obavestili“, upitao je Vulin, ocenivši da je reč o pokušaju da se srpska policija predstavi kao nesposobna.

Objasnio je da oni koji se pozivaju na saopštenje američke ambasade, nisu primetili da je saopštenje od 8. juna 2021. i da se u njemu precizira da je 7. juna 2021. u velikoj akciji „Trojanski štit“ razbijena ANOM aplikacija, koju je FBI sam napravio da je kriminalci koriste, te da je nakon što je prikupljen veliki broj informacija ona srušena, a da su onda preuzeti dokazi i počelo je sprovođenje krivičnih postupaka.

„Belivuk i Miljković su koristili SKAJ aplikaciju, ne ANOM, a pripadnici ove grupe uhapšeni su 4. februara 2021. i nikako nisu mogli biti na slobodi da bi mogli biti hapšeni još jednom i da bi se vratili u zatvor“, naveo je.

On je podsetio da je radna grupa koja se bavila razbijanjem kriminalne grupe Belivuk-Miljković formirana po njegovom nalogu 8. decembra 2020. i da je prilikom hapšenja 4. februara 2021, srpska policija bila "potkovana dokazima".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar