14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

KRKOBABIĆ: Sutra i prekosutra počinje razmatranje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će komisija sutra ili prekosutra početi da razmatra zahteve pristigle na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

"Imamo ogroman broj zahteva, iz različitih delova Srbije stižu različite ciljne grupe. Komisija počinje sa radom i očekujem da ćemo već sutra ili u petak odobriti prva sredstva za te kuće", rekao je Krkobabić.

Pozvao je sve koji su državljani Srbije, imaju manje od 45 godina, nemaju imovinu i žele da se osamostale da se prijave na konkurs na koji su se, kaže, do sada javile porodice sa decom, mladi bračni parovi, profesori koji rade u prosveti, ali nemaju svoju kuću ili stan...

Podsetio je da je vlada usvojila uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, kao i uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela".

Naveo je da će te susrete organizovati lokalne samouprave, a da će Ministarstvo za brigu o selu finansijski pomoći njihovo održavanje, te da će konkurs uskoro biti raspisan.

"Oni će konkurisati, dobiće sredstva i takmičiće se sela u okviru opštine", rekao je Krkobabić i dodao da će u okviru "Miholjskih susreta sela" biti organizovane različite aktivnosti - pevanje, recitovanje, folklor, kulinarske veštine...

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar