14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Srbija ne zaboravlja svoje sunarodnike

 Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je važno da se Dan sećanja na žrtve „Oluje“ obeležava na državnom nivou, kao i da se politika mora ostaviti po strani kada se odaje pošta stradalima.

“Žalosno je da deo opozcije čak i Dan sećanja na žrtve “Oluje” koristi za svoje sramne napade na predsednika Vučića i Vladu Srbije. Podsećam ih da im za 12 godina, koliko su bili na vlasti, nikad nije palo na pamet da se sete ovog dana našeg nacionalnog stradanja", poručila je ona.

Dodala je da se zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS, Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u „Oluji“ obeležava na državnom nivou.

"Nema veće uvrede za žrtve nego da budu zaboravljene. Danas moramo da ostavimo politiku po strani i da svi odamo poštu žrtvama i pokažemo da Srbija ne zaboravlja svoje sunarodnike", rekla je ona.

U najvećem etničkom čišćenju u Evropi posle Drugog svetskog rata, iz svojih domova proterano je 250.000 Srba dok je blizu 2.000 pobijeno.

"Ove tragične brojke ne smemo nikada da zaboravimo i važno je da, makar danas, budemo jedinstveni i ne dozvolimo da dnevna politika skrnavi uspomenu na stradanja krajiških Srba", rekla je ona.

Mihajlović je pozvala sve, da se umesto jeftinih politikantskih optužbi, danas zajedno, sa pijetetom, dostojanstvom i solidarno, sete te tragedije sa željom i ubeđenjem da se nikada više nikome ne ponovi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

 

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar