15°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Izvor: Novosti

VUČIĆ: Danas je težak dan! U poslednjih 10 godina niste čuli lošu poruku o Bošnjacima, a vodi se kampanja protiv Srbije - MI ŽELIMO MIR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa rukovodstvom Republike Srpske. Nakon sastanka, medijima se predsednik i obratio.

Predsednik Srbije rekao je da je danas poseban dan, kada obeležavamo godišnjicu zločinačke operacije "Oluja". Osvrnuo se i na smrt Miroslava Lazanskog, izrazio porodici saučešće i naveo da je "danas težak dan za Srbiju".

Sastanku su prisustvovali srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i predsednik Vlade RS Radovan Višković.

VAŽNO:

ISPOVESTI IZ KOLONE PROTERIVANJA U "OLUJI" SAMO NA HAPPY TELEVIZIJI: Vršili su ritualna ubistva - stavljali su automobilske gume na leševe, pa ih PALILI!

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Pitanja novinara

Republika Srbija podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a i integritet Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine.

"Ne verujem da će iko drugi krenutii u korišćenje Bonskog sporazuma, skoro sam siguran da se to neće dogoditi, niti će Srbija u tome učestvovati.  Da učestvujemo u nelegitimnom smenjivanju predstavnika vlasti, ne pada nam na pamet. Srbija podržava teritorijalni integritet BiH i RS u okviru BiH. Šmita sam sretao više puta, imamo više nego korektne odnose, to nema veze sa stavom o nametanju odluka. Za nas je važno i dobro kada su politični činioci u RS ujedinjeni. Takvih odluka u skupštini RS ne bi bilo da nije bilo oktroisanja nekih drugih odluka. Poruka svima u Sarajevu – niste čuli u poslednjih 10 godina lošu poruku o Bošnjacima, a vodi se kampanja protiv Srbije. Srbija hoće da se sačuva mir, ali će podržavati i ustavno pravna i dejtonska i svaka druga prava i obaveze RS  ", rekao je Vučić.

Dodik o opstanku jedinstva u RS

"Ja verujem da će opstati jedinstvo, mi imamo u RS različite poglede, ali ujedinila nas je opasnost po sve nas, od nametnutih zakona, to nije upereno protiv pojedinaca već protiv RS. Mislim da će se očuvati", rekao je Dodik.

Obraćanje Milorada Dodika

Milorad Dodik rekao je da je Miroslav Lazanski bio njegov veliki prijatelj kao i prijatelj Banjaluke.

"Uveren sam da će Vučić imati dodatnih pritisaka po pitanju BiH. Naš razgovor sa Vučićem je veoma važan, bio sam na funkcijama za vreme Miloševića, Koštunice, Tadića, ali nikad veći stepen razumevanja i pomoći Srbije nije bio nego sada. Mi smo zahvalni, verujemo da Srbija ima obavezu da nas čuje, razume. Ne želimo da ostane nijedno pitanje nejasno. Zahvalan sam predsedniku na razumevanju. Problemi su zaista veliki. Naš jedinstven odgovor na nametanje zakona, oni to vraćaju i pokušavaju da modeliraju poredak u BiH, ako se i dalje to nastavi, možemo naći zakone koje je nametnuo neki stranac, da se ukida policija RS, zastava. Mi se borimo protiv takve samovolji", istakao je Dodik.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić je prilikom obraćanja još jednom izrazio saučešće porodici Miroslava Lazanskog i rekao kako će prvo oklopno vozilo koje stigne u Srbiju nositi ime Lazanski. 

"Pored Lazara imaćemo i vozilo Lazanski", istakao je predsednik.

Predsednik je rekao da je predstavnike RS saslušao po pitanju situacije u regionu i BiH, posebno imajući u vidu nametnute odluke Valentina Incka.

"Stav Srbije je da nametnute odluke nikada nisu dobre, već da se odluke donose u dogovoru, što je u duhu Dejtonskog sporazuma", rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar