16°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

POPOVIĆ: Promena Ustava je uslov za reformu pravnog sistema

 Na drugom javnom slušanju o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, održanom u Kragujevcu, ministarka pravde Maja Popović objasnila je razloge za promenu Ustava u oblasti pravosuđa i istakla da promene najvišeg pravnog akta predstavljaju uslov za reformu pravnog sistema i jačanje vladavine prava, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

PROČITAJTE JOŠ: PETKOVIĆ I BOCAN-HARČENKO: Prištinu dijalog ne interesuje

Ministarka je naglasila da od predloženih promena zavisi ne samo ispunjenje brojnih aktivnosti predviđenih pregovaračkim poglavljem 23, koje je izuzetno važno u pristupanju Evropskoj uniji, već i ispunjenje preporuka Grupe država protiv korupcije (GREKO), što bi omogućilo da Srbija više ne bude na listi globalno nezadovoljavajućih zemalja u oblasti sprečavanja korupcije.

VAŽNO: STEFANOVIĆ: Srbija svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji

Posebno je navela da se promene ustava sprovode prevashodno u interesu građana Srbije, radi unapređenja pravnog sistema naše zemlje i jačanja nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa.

Prilikom posete Kragujevcu ministarka Popović je obišla radove na izgradnji Palate pravde, koji su u završnoj fazi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar