2°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

JOVANOVIĆ: Strateški cilj Srbije je članstvo u EU

Golden Rose ad

 Članstvo u Evropskoj uniji je strateški cilj Srbije i na tom putu očekujemo podršku od Francuske, izjavila je danas predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Francuskom Jadranka Jovanović u razgovoru sa delegacijom Senata Francuske, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: SELAKOVIĆ: Francuska je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije

Zahvalila je rukovodstvu Francuske na podršci i nastavku dijaloga Beograda i Prištine i istakla da Narodna skupština intenzivno radi na jačanju regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Osvrnula se na dobru ekonomsku saradnju sa Francuskom kao i saradnju u oblasti odbrane, naročito onu koja se ostvaruje kroz misiju Evropske unije, učešće srpskih oficira u misiji Atalanta u Somaliji u okviru francuskog kontingenta.

VAŽNO: POPOVIĆ: Promena Ustava je uslov za reformu pravnog sistema

Predsednica regionalne grupe prijateljstva za zemlje Zapadnog Balkana (ZB) senator Marta de Sidrak je istakla da je poseta Srbiji realizovana u okviru posete zemljama ZB, koje teže priključenju Evropskoj uniji.

Mikael Vale, koji je u ovoj grupi zadužen za Srbiju, je ukazao na prijateljske odnose dvaju zemalja, interesovao se za viđenje Srbije u procesu evrointegracija i dodao da Francuska podržava Srbiju na tom putu.

PROČITAJTE JOŠ: PETKOVIĆ I BOCAN-HARČENKO: Prištinu dijalog ne interesuje

Istakao je da su ekonomski odnosi dobri, o čemu svedoči podatak da je Francuska među 15 najznačajnijih ekonomskih partnera Srbiji.

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić je istakao da je strateško opredeljenje Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji i upoznao goste da je naša zemlja spremna da otvori još dva klastera do kraja ove godine.

VAŽNO: PETKOVIĆ: Rešenje problema nestalih je civilizacijsko pitanje

Predsednik Odbora za spoljne poslove Žarko Obradović je naveo da razlog za usporavanje procesa pregovaranja nije u administraciji i kapacitetima Srbije, već u zastoju dijaloga sa Prištinom, koja ne ispunjava odredbu Briselskog sporazuma koja se odnosi na uspostavljanje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

 

 

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad