-2°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Tanjug

STEFANOVIĆ: Obavezni vojni rok je realna potreba naše vojske

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji realna potreba vojske, ali da ne može da kaže da će odluka o tome biti doneta ove godine zato što, kako navodi, ima mnogo aspekata na koje mora da se računa.

Stefanović je naveo da je namera da se počne ozbiljna rasprava o tome kako odluka o obaveznom služenju vojnog roka ne bi bila paušalno doneta, te dodao da Ministarstvo odbrane priprema normativna, zakonska rešenja i podzakonske akte.

PROČITAJTE JOŠ: SUZANA GRUBJEŠIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Kosovska tužba za genocid je čista provokacija!

Dodao je da je Generalštab dao svoje mišljenje o tome, zbog čega smatraju da nam je potrebno uvođenje redovnog služenja vojnog roka.

"Pored mog opredeljnja da mislim da je to zaista važno i potrebno, to jeste i realna potreba vojske. Nama treba još vojnika i drago mi je da vidim povećanje broja vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali naravno da još uvek nije dovoljno", rekao je Stefanović.

Dodao je da se radi na povećanju njihovog standarda, kao i da se razmišlja o različitim modelima služenja redovnog vojnog roka.

PROČITAJTE JOŠ: SEDNICA SNS-A U SUBOTU: Ona prethodi unutarstranačkim izborima!

"Hoćemo da kada donesemo odluku, spreman sam da stanem iza toga kao ministar odbrane, da to bude odluka koju ćemo detaljno da obrazložimo i pokažemo šta su modeli i kvalitet koji će mladi ljudi koji dođu da služe vojni rok dobiti i napustiti vojsku sa tim, a neki možda ostati da rade i dalje u vojsci", rekao je Stefanović i dodao:

"Ne želim da oni doživljavjau da dolaze u vojsku da bi očistili ovo parče piste ili kosili travu. Nama oni trebaju u vojsci da bi naučili vojničku veštinu i da bi naša vojska imala vojnike na koje može da računa i da smo spemni da branimo svoju zemlju u slučaju da to bude potrebno".

PROČITAJTE JOŠ: MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI NAJAVIO: "Moja prva plata" za još 10.000 mladih!

Stefanović je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovicem i ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem obišao učesnike bilateralne taktičke vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD pod nazivom "Nebeski most 21" na aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad