17°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: Tanjug

VESIĆ: Merkel potvrdila da Vučića smatra liderom u regionu

Nemačka kancelarka Angela Merkel nedvosmisleno je potvrdila da predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatra neprikosnovenim liderom čitavog regiona, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u autorskom tekstu. 

Merkelova je nedavno bila u dvodnevnoj poseti Beogradu pred kraj svoje šesnaestogodišnje vladavine, a Vesić ukazuje da je samim tim što je odabrala Srbiju za oproštajnu posetu sa Zapadnim Balkanom, pokazala je da je naša zemlja ključni partner Nemačke u regionu.

PROČITAJTE JOŠ:  KRESOJEVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Vučić je najugroženiji od mafije i najbližih saradnika!

-Za uspostavljanje izuzetnih političkih i ekonomskih odnosa između Beograda i Berlina, čiji je razvoj podsticala i sama Merkelova, bio je neophodan političar kalibra Vučića koji je umeo da zadobije njeno poverenje-smatra Vesić.

Navodi da Merkelova u predsedniku Srbije vidi "političara kojem veruje i u čiju reč i politiku može da se pouzda", a ta njena ocena je, kaže, utoliko važnija, jer je istakla da je prioritet Nemačke da Zapadni Balkan postane deo EU.

Nemačka i Srbija imaju različite poglede o Kosovu, a Vesić ističe da Merkelova nije insistirala na tom stavu niti bilo kakvom rešenju koje bi, dodaje, ponizilo Srbiju.

Kaže i da je stav Merkelove da treba dati prednost ekonomiji pre kompromisa u vezi sa KiM "trijumf Vučićeve politike koji se za takav put godinama zalaže u međunarodnoj zajednici".

PROČITAJTE JOŠ:  Vučić se sastaje sa Tanjom Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom!

-To što je ona rekla u Beogradu, a što danas možemo da čujemo u Parizu i Vašingtonu, pre 10 godina bilo je nezamislivo u međunarodnoj zajednici. Zato Vučić ima razloga za osmeh jer je uspeo da za Srbiju obezbedi nezamislivo- kaže Vesić.

Dodaje i da su poverenje i poštovanje dve ključne reči koje definišu buduće odnose Srbije i Nemačke, tim pre kada ih, naglašava, istakne Merkelova.

-Sreća je za Srbiju da je vodi Vučić, čovek i političar sa istim principima i sistemom vrednosti- zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar