2°C

Beograd

Photo: HappyBSC/radojičić

Izvor: informer

RADOJIČIĆ NAGLASIO: Saradnja između Beograda i Tbilisija će nastaviti da se razvija!

Golden Rose ad

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas u Starom dvoru sa novoimenovanim gruzijskim ambasadorom Davidom Donduom, o mogućnostima saradnje prestonica Srbije i Gruzije.

- Ambasador Dondu i ja razgovarali smo o zanimljivim temama, o pravcima u kojima bi se mogla razvijati saradnja između glavnog grada Gruzije Tbilisija i Beograda. Kao grad od milion i po stanovnika, Tbilisi je u mnogo čemu sličan Beogradu, tako da je zajedničkih tema zaista mnogo - rekao je gradonačelnik Radojičić.

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U TURSKU: Pogledajte veličanstven doček u Istanbulu! (FOTO)

Dondu, koji je ambasador na nerezidencijalnog osnovi, istakao je da su istorije naše dve zemlje prilično slične, da smo se često susretali s raziličitim izazovima i upravo zato treba što više da sarađujemo, tako da će razmena iskustava i ideja biti dobrodošla i plodonosna.

PROČITAJTE JOŠPALMA : ZAGREB, PODGORICA I SARAJEVO PROMOVIŠU POLITIKU PROŠLOSTI, A SRBIJA JE ZA POLITIKU BUDUĆNOSTI! MILO ĐUKANOVIĆ JE OD ČETNIKA POSTAO USTAŠA

- Saradnju između Tbilisija i Beograda ćemo razvijati u oblastima kao što su saobraćaj, upravljanje otpadom, koncept ''pametnog grada'', kao i zaštita životne sredine. Iskustva Tbilisija u oblasti turizma će biti veoma korisna za Beograd jer je turizam među najjačim privrednim granama u Gruziji. Kao zemlja od otprilike 3,5 miliona stanovnika, Gruzija je 2019. godine imala čak 10 miliona turista - zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad