15°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Izjava Jankovića da su ga vrbovali stranci je istorijska i ući će u udžbenike!

Golden Rose ad

 Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je medije u Srbiji da integralno puste izjavu Saše Jankovića, da su ga stranci vrbovali da učestvuje u promeni aktuelne vlasti jer, kaže, narod treba da to čuje.

Ona je istakao da je to istorijska izjava, veoma važna za našu zemlju i siguran je da će ući u udžbenike, ne odmah, ali za 20-30 godina svakako.

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ: Moje oružje su rad i rezultati!

Janković je, ističe Vučić, govorio iskreno i rekao je istinu, a reč je o čoveku koji je na predsedničkim izborima bio drugoplasirani sa dosta osvojenih glasova..

Time što je on rekao, kaže, samo je potvrdio ono što smo znali, jer i mi imamo naše službe i znamo šta se u zemlji događa.

-To nije pitanje da li će meni da otkaže srce, prenebegava se to što je u tome bilo pokušaja da se nađe način kako da uđe, da mi se približi, da ga prihvatim.... I on je to odbio- rekao je Vučić.

Istakao je da odbijanjem te ponude Janković pokazao potrebnu "dozu ljudske časti".

A zašto to nije rekao tada, nego sada, Vučić kaže, da je verovato mislio da je to nešto što je normalno i uobičajeno.

Prema Vučićevim rečima, suština svega toga i odgovor na to je "zašto bi se neko spolja radovao bržem napretku Srbije".

Zašto bi neko voleo, upitao je predsednik, to što je Srbija po mnogo čemu, pa i po BDP uspela da za samo nekoliko godina dostigne Hrvatsku.

Istakao da ono za šta se Srbija bori jeste da nam ekonomija raste.

PROČITAJTE JOŠ:  ZUKORLIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nema organizovanog kriminala bez sprege sa korumpiranim pojedincima iz državnog aparata!

Ukazujući na primere napada iz regiona on je naveo pominjanje pokojnog patrijarha Irineja na "brutalan i jeziv" način, i upitao šta bi se dogodilo da je on, na primer, nešto tako rekao za kardinala Bozanića, iako mu to kaže ne pada ni na pamet.

-Zamislite poređenje patrijarha Irineja sa Stepincem, kojeg oni veličaju u sveca, a patrijarha predstavljaju kao zločinca- naveo Vučić i dodao da će uskoro biti optužen svako ko ne bude optužio Srbe i Srbiju da su krivi za sve.

Njegov odgovor na to je, kaže, da ljudima bar jednom mesečno treba objasniti da je ono najvažnije - rad, rad i samo rad, ne treba da očekujemo da će "božji darovi donositi novac s neba".

-Moramo da radimo, jer rad je taj koji donosi novac, doosi razliku...- rekao je predsednik i istakao:

-Oni pokušavaju da sklone mene ne zato što sam lep, pametan ili mnogo važan, već zato što su razumeli da je rukovodstvo veoma značajno u jednoj zemlji.

Kao primer je naveo Dubaji gde mnogi građani Srbije sada sve češće putuju jer je tamošnje rukovodstvo uspelo da od Dubaija načini moćan poslovni, ekonomski i turistički centar.

-Zato im ja smetam, a ne zbog neke izgovorene reči- rekao je Vučić i podsetio na hajku koja je protiv njega vođenja zbog raščišćavanja terena za izgradnju Beograda na vodi, a danas, kaže, nema čoveka i među onima koji su ga napadali da ne "jure stanove" u tom naselju ili ne sede po kafićima i šetaju Promenadom.

Podsetivši na izgrađene puteve i pruge tokom mandata ove vlasti, Vučić je ponovio da neka buduća vlast neće moći da prefarba bele linije izgrađenim autoputevima i neće moći da prekreče one bolnice, domove zdravlja, vrtiće koje smo izgradili.

PROČITAJTE JOŠ:  VUČIĆ O SUSRETU SA ERDOGANOM: Razgovaraćemo o daljim investicijama!

Na pitanje šta opozicija zapravo hoće kada je reč o međustranačkom dijalogu i uslovima za održavanje predstojećih izbora, Vučić odgovara pitanjem: "Šta hoće? Vlast".

Vučić kaže da je zadovoljan i kada su mu pred očima svi postignuti rezultati.

-A da li sam zadovoljan onoliko koliko želim, pa nisam, jer znam da uvek može više i bolje- kaže Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U TURSKU: Pogledajte veličanstven doček u Istanbulu! (FOTO)

Na opasku da li bi mogao da ga izda, na primer, neko od stranačkih kolega, Vučić kaže da SNS nije stranka koja je uvek bila na vlasti i 70 odsto njenog članstva je više godina provela u opoziciji nego na vlasti.

-Zato su to vučice i vukovi, koji su trpeli udarce, navikli na zatvore i bili proganjani- kazao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad