3°C

Beograd

Photo: HappyBSC/selakovic

Izvor: tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa indijskim kolegom Subramanjanom Džaišankarom!

Golden Rose ad

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, koji boravi u zvaničnoj poseti Indiji, sastao se sa indijskim kolegom Subramanjanom Džaišankarom.

Selaković i Džaišankar su, nakon sastanka potpisali Sporazum o davanju dozvola članovima porodica osoblja diplomatsko-konzularnih predstavništava.

PROČITAJTE JOŠBOCAN HARČENKO: Odnosi između Srbije i Rusije su VEOMA VAŽNI

 Tokom boravka u Indiji, Selaković će razgovarati sa potpredsednikom te zemlje Venkajom Naiduom, a sastaće se i sa državnim ministrom za spoljne poslove Menakši Leki, koji će biti specijalni izaslanik predsednika Vlade Narendre Modija tokom održavanja komemorativnog skupa povodom 60 godina Pokreta nesvrstanih zemalja, u Beogradu, 11. i 12. oktobra.

Šef srpske diplomatije će održati i predavanje na Indijskom savetu za Međunarodne poslove (ICWA).

PROČITAJTE JOŠ: DRECUN: Srbija treba da UPOZORI Lajčaka da odustane od izjava koje ohrabruju Prištinu da nastavi sa jednostranim potezima

Inače, diplomatski odnosi bivše Jugoslavije i Indije uspostavljeni su 1948. godine, pa odnosi Srbije i Indije, bazirani na bliskim vezama uspostavljenim u osnivačkim danima Pokreta nesvrstanih zemalja, tradicionalno su veoma dobri i prijateljski, i karakterise ih bliskost stavova po brojnim pitanjima.

Indija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Sbrije i ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a glasala je protiv prijema tzv. Kosova u UNESKO 2015.godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad