-2°C

Beograd

Photo: gov.rs

Izvor: gov.rs

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Azerbejdžana Hasijevom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Azerbejdžan Kamilom Hasijevom o saradnji naših dveju zemalja u oblasti odbrane.

Na početku sastanka ministar Stefanović zahvalio se Azerbejdžanu na principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, pogotovo u teškim trenucima koje proživljava srpski narod u našoj južnoj pokrajini. 

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik Vučič se obraća javnosti danas u 18.00!

Ministar je naveo da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u vojnoekonomskoj i vojnotehničkoj oblasti. Kako je istakao, Srbija vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na razvoju odnosa sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim nacionalnim interesima.

 Odlične odnose između naših dveju zemalja značajno je osnažilo prijateljstvo predsednika Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, a na nama je da ozbiljnim radom postižemo rezultate u različitim oblastima saradnje, ocenio je ministar Stefanović.      

PROČITAJTE JOŠ: ŠEŠELJ POBEDIO NA SUDU: Povučena tužba protiv Srbije!

Ambasador Hasijev je ocenio da se saradnja dve zemlje konstantno unapređuje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane, i izrazio nadu da će se ona u narednom periodu proširiti i na druge oblasti, poput vojnog obrazovanja i vojnog zdravstva. 

Hasijev se saglasio sa ministrom Stefanovićem da bi razmena kadeta vojnih akademija dveju zemalja, ali i razgovori o zajedničkom ulaganju u vojnotehničku saradnju, bili dobri konkretni koraci u daljoj saradnji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad