1°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

"NE SMEMO BITI OKRIVLJENI KAKO PREKIDAMO DIJALOG", rekao je Ivica Dačić u emisiji "Na pravom mestu" na TV HAPPY

U toku je dramatična situacija na Kosovu. Predsednik Aleksandar Vučić, izjavio da novog pogroma neće biti.

Tim povodom, predsednik skupštine RS Ivica Dačić u emisiji  "Na pravom mestu" kod Antonele Jelić na TV HAPPY:

-Rizično je biti Srbin na Kosovu i to traje vekovima unazad. Najnoviji incident se desio povodom tablica i to je pokazatelj koliko neki događaj koji nije mnogo veliki, može da izazove veliki problem. Podsetiću vas da smo vodili tehničke pregovore dugo. Mi smo sada došli do ovih tablica a pre su bile UMNIK-ove. Oni stalno insistiraju na reciprotiu, a mi ne možemo da se postavljamo kao ravnopravne strane. Položaj ljudi u enklavama je težak. Uvek se tragalo za rešenjima koja su održiva. Bez obzira što i mi i Priština imamo svoje ustave, obe strane nemaju puni suveneritet na Kosovu. Ne smemo dozvoliti da se oni šire ne sever Kosova. Moramo se pozivati na rezoluciju 1244. Mora se pametno postupati i srpski narod se mora čuvati incidenata da ne pripišu nama.

PROČITAJTE JOŠ: U "TELEMASTERU": Ja sam proteran sa Kosova, gledao sam kako mi ubijaju komšije, prijatelje, spalili su mi kuću, rekao je Miloš Stojković, teolog!

Kada je reč o Lajčaku, Ivica kaže: 

-Ja kada sam pregovarao sa njim kao minista,  bio je sasvim korektan. Uvažavao je naše zahteve.  Lajčak dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo. Nije on koji vodi politiku cele EU. Ne verujem da Kurti ima podršku u Briselu. Briselski sporazum nikad ne bi bio potpisan da nije bilo Ketrin. Albanci su se već posle nekoliko dana obratili Ustavnom sudu da se verifikuje sporazum.

PROČITAJTE JOŠ: PREMIJERKA BRNABIĆ OCENILA SASTANAK SA BELGIJSKIM KOLEGOM ODLIČNIM! (FOTO)

Dačić je napomenuo da je ovo ponižavajuće i za Evropsku Uniju da ona moli nekog da li hoće da ispunjava obaveze iz Briselskog sporazuma:

-Ramu napadaju da je prijatelj sa Vučićem, a to su gluposti. Rama je i izjavio da mu se ne dopadaju akcije koje vode do prekida dijaloga. Takvom politikom oni prete da upropaste sve što je urađeno proteklih decenija. 

Ivica Dačić  je dodao:

-Nije jednostavno reagovati ako te neko gura u sukob. Ja ne bih voleo da dođe da zaoštravanja situacije ni do sukoba. Ne postoji spremnost sada NATO-a da upotrebi silu. Mislim da smo pametno reagovali. Mi ne smemo biti okrivljeni da prekidamo dijalog. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad