1°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Aktuelnosti Happy TV

Izvor: Happy BSC

SANDRA BOŽIĆ U "AKTUELNOSTIMA": Uvrede upućene Vučiću su primer retorike kriminalaca, a ne političara!

Kako smo došli do toga da se političari obračunavaju uvredama i napadima,  a nekada je govor u politici bio diplomatski- govorilo se u emisiji "Aktuelnosti" na Happy TV. 

Gosti emisije „Aktuelnosti“ su Darko Obradović –ekspert za bezbednost i  Sandra Božić- članica glavnog odnora SNS. 

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Lončar: Danas se broj zaražene dece menja iz sata u sat

- Kada je ova tema u pitanju, tu moram biti objektivna. Ja jesam akter u politici i neko ko se na dnevnom nivou bori za program svoje stranke. Ti napadi koji su aktuelni i koje svakodnevno možemo da čujemo ne dolaze iz redova SNS niti dolaze iz redova nekih drugih stranaka koje su u parlamentu. One dolaze tačno iz jednog centra. To se radi sistematski i trateški. To je centar koji sabira neke stranke koje su pripadale bivšem režimu. Malo je tu pravih političara. Radi se o interesnim grupama. One zarad profita sada pokušavaju bezuspešno, jer poverenje građana nemaju, da se obračunavaju sa političkim protivnicima. Ti napadi su usmereni prvenstveno na predsednika Vučića i sprovode se  ciljano da bi ga oslabili. Nije to usmereno na Vučićevu politiku, već na njega kao ličnost i njegovu porodicu. Svakodnevni su napadi i oni traju godinama. Čuli smo da su ambasadori bili uključeni u to da se nađe svaka moguća slaba tačka predsednika. Otuda napadi na porodicu ...Napadala se i himna Republike Srbije i zastava, a onda i gospođa Angelina Vučić. Nakon napada nije došlo do izvinjenja, već nekog monstruoznog, sarkastičnog demantija.  Nije na nama da se obračunavmos a njima niti  da  im stojimo  na put. Nama je dato poverenje građana da delujemo u skladu sa Ustavom. Njih će svakako građani  kazniti na izborima.  Ovde je reč o retorici kriminalaca, a ne političara-rekla je Sandra Božić. 

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR SELAKOVIĆ: Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga sa Sirijom

- Ukoliko postoji organizovan napad, onda se ovde radi o  dobro koordinisanom napadu. Upravo ta dehumanizacija prethodi delegitimizaciji. Ne možete da odstranite neku ličnost, ukoliko je pre toga ne kriminalizujete. Ukoliko postoji opozicija u Srbiji, ona bi trebalo da daje odgovore na neke državne teme, ukoliko to ne postoji, onda se  zloupotrebljava političko delovanje.  Mislim da je ovde reč o "hibridnom ratu".  Mi svi koji pratimo hibridno dejstvo na Zapadnom Balkanu vidimo kuda sve to vodi. Evo vam primer nereda koji su se dešavali u julu. Povod za nerede su bile antikovid mere.  Ti neredi su bili rušilački, sa obiljem dezinformacija. Dešavale su se u jednom delikatnom momentu kada je predsednik bio u poseti Francuskoj. Bilo  je to unapred osmišljeno. Sve to kad se sabere imalo je za cilj da  srpsko društvo predstavi kao haotično i bez  bilo kakve  političke kulture-Darko Obradović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad