16°C

Beograd

Photo: kancelarija za KiM

Izvor: kancelarija za KiM

KURTI JOŠ JEDNOM POTVRDIO: Velikoalbanski projekat je njegov vrhovni politički cilj!

Aljbin Kurti je još jednom potvrdio da je velikoalbanski projekat njegov vrhovni politički cilj.

Odatle dolazi i Kurtijeva nezainteresovanost za dijalog sa Beogradom, koja predstavlja njegovo čisto ponižavanje Brisela kada ironično govori da bi mogao da čini ustupak i sa sedmog mesta stavi dijalog na četvrto mesto po prioritetu.

Kurti je svojim najnovijim pozivom na stvaranje takozvane Velike Albanije potvrdio i da albanski nacionalni pokret na Kosovu i Metohiji nikada nije imao veze sa ljudskim pravima i položajem albanske manjine unutar Srbije, već da je njegova suština ogoljeni separatizam.

PROČITAJTE JOŠMINISTAR VULIN: "Srbija ima dostojanstven stav, ne pregovara kada joj prislonite pištolj na čelo"

Besmisleno je i Kurtijevo pozivanje na potrebu snažnije povezanosti sa Albanijom, jer, da on to zaista želi, podržao bi, a ne odbacivao, inicijativu „Otvoreni Balkan“, koja za cilj ima povezivanje država i naroda u regionu, ali snaženjem poverenja, legalnim i miroljubivim sredstvima.

Iza Kurtijevih sanjarenja o jednoj i jedinstvenoj albanskoj državi na Balkanu ne krije se ništa drugo do fašistička ideja takozvane Velike Albanije, koja u samoj svojoj srži sadrži koncept nacionalne supremacije Albanaca i konfrontacije sa svim susednim narodima.

PROČITAJTE JOŠPOLITIKOLOG ALEKSANDAR PAVIĆ U "VIKEND JUTRU": Mene najviše brine lanac destabilizacije u zemlji!

Kurtijeva infantilna potreba za prekrajanjem granica na Balkanu bila bi smešna da nije praćena i njegovom opasnom patološkom potrebom da preti nasiljem i da se igra vojskovođe.

Još jednom upozoravamo međunarodnu zajednicu da, dok još nije kasno, stane na put ekstremizmu Aljbina Kurtija i za početak izvrši najodlučniji pritisak da se njegove falange povuku sa severa Kosova i Metohije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar