13°C

Beograd

Photo: pixabay-jackmak34

Izvor: informer

"Albanci na Kosovu krše sva prava Srba ", rekla je ruski ekspert za Balkan, Jelena Guskova!

Golden Rose ad

- Vlasti iz Prišine su mislile da će ih ceo svet brzo priznati, ali ovaj proces se odugovlači. Generalno, Kosovo je projekat Sjedinjenih Država, koje su obećale da će dati nezavisnost autonomnom regionu. To nije uspelo, jer mnoge zemlje to ne priznaju. Srbija bi mogla da prihvati nezavisnost ovog regiona, Beograd je učinio ustupke i čak su potpisani ugovori koji su Albancima obezbedili veliku autonomiju. Ali u tim ugovorima nije bilo nezavisnosti, pa Albanci pokušavaju da pokažu Evropi da to zaslužuju i da ih treba priznati kao nezavisnu državu - rekla je Guskova.

PROČITAJTE JOŠ: "SRBIJA ĆE NASTAVITI DA POŠTUJE SPORAZUME", rekao je Vučić u razgovoru sa Boreljom!

Prema njenim rečima, nekoliko puta je pokušano slanje albanskih trupa na sever Kosova, gde živi većina Srba. Beograd je na to odgovorio slanjem svojih oružanih snaga do granice.

- Ali Srbija neće moći da pređe ovu granicu i neće uvesti trupe na Kosovo, jer bi to dovelo do ozbiljnog pogoršanja situacije sa NATO - smatra Guskova.

Kako je primetila, Srbija pokušava da skrene pažnju na ovo pitanje, koje se mora rešiti diplomatskim putem.

PROČITAJTE JOŠ: KURTI NIJE DAVAO IZJAVE POSLE SASTANKA SA MINISTROM ODBRANE!

Ona je predložila da se obrati pažnja na to da Albanci, težeći nezavisnosti, krše sva prava Srba koji žive na Kosovu.

- Ne žele da prave ustupke, ne žele da Srbima daju nikakva prava. Pogoršanje situacije dolazi od strane Prištine. Da bi se izbeglo neprijatno pogoršanje situacije, Evropa mora hitno rešiti ovo pitanje - rezimirala je Guskova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad