13°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Jutranji program HappyTV

Izvor: Happy BSC

ČOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Period "medenog meseca" Prištine i Zapada se završava!

Golden Rose ad

Nebojša Čović bio je gost jutranjeg pograma na Happy TV. 

O aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, nekadašnji predsednik koordinacionog centra za KiM je komentarisao: 

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ OTKAZAO SVE SASTANKE!

-Kada je bio pogrom 17. marta 2004. godine, bio sam  predsednik kooordinacionog centra za KiM.  Pokušao sam da napravim kontakte i sa generalnim sekretarom NATO-a i sa ambasadorima Kvinte i sa komadantom KFOR-a. Telefoni su bili isključeni sve  vreme i niko mi nije odgovarao. Ja sam se sa nekih tridesetak nenaoružanih ljudi, preko Novog Brda probio do Gračanice. Uspeli smo da sačuvamo Gračanicu i tek tada se javio komandant KFOR-a. Kad sam mu rekao da hitno treba da se vidimo, on je rekao da to nije moguće... Rekao sam da sam u Gračanici sa ljudima i da pažljivo pratim šta se događa. Rekao sam mu da ukoliko neko pokušaoda provali kapiju Gračanice da ćemo mi reagovati. On je došao u roku od 20 minuta. Mi smo tad imali spremne jedinice da uđemo, ali tadašnja vlada nije podržala tu inicijativu. U tom trenutku sam video kako reaguje KFOR. Oni su sve vreme samo posmatrali. Nemački i britanski KFOR je slikao paljenje manastira, ništa nije preduzimao i naša reakcija je bila opravdana. Period „medenog meseca"  Prištine i Zapadom se završava. 

-Osmanijeva se nije videla ni sa jednim zvaničnikom. Čak ni sa ambasadorima Kvinte. Zapad ima ogromni problem sa njima pored svih gorućih problema u svetu kao što su Iran, Sirija, Avganistan, Kina... Sada Priština koja samoinicijativno izaziva krize im je dodatni teret.  Priština je uvek pravila incidente kada nešto želi da sprovede. Naša strana nema razloga za bilo kakve razgovore dok se stanje ne vrati na ono od pre 20.septembra. Period „medenog meseca"  Prištine i Zapada se završava. 

PROČITAJTE JOŠ:  DRECUN: Neka se KFOR ponaša kao faktor stabilnosti

-Naše jedinice ne bi trebalo da se povlače.  Od 2004. godine, politika prema Kosovu i Metohiji je vođeno katastrofalno loše. To je bila jedna neprofesionalna i neodgovorna politika koja nije vodila računa o državnim interesima. Jasno treba poslati poruku KFOR-u  poruku da ukoliko nisu u stanju da rade svoj posao, mi ćemo to uraditi umesto njih. Uzdržanost Srbije Kurti tumači kao našu nesposobnost i slabost. Vučić menja pristup i koncepciju politike na KiM jer je ranije vođena katastrofalna politika na jugu Srbije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad