Izvor: Telegraf
04.10.2021 u 17:48
0

Premijerka Srbije u Mostaru: NESTVARNO I PRELEPO! (FOTO)

Predsednica Vlade, Ana Brnabić u sklopu jednodnevne posete Hercegovini stigla je u Mostar, gde se sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a posetila je i Stari most.

Njoj u čast danas je izveden skok s mosta:

– Nestvarno, nestvarno. Prelepo. Prelep je Mostar i ovo je sve nestvarno. Moraću da se vratim u privatnu posetu – rekla je Ana Brnabić nakon što je prvi put uživo videla skok u Neretvu.

Premijerka Brnabić je u društvu gradonačelnika i zamenika predsedavajućeg Gradskog veća Velibora Milivojevića obišla stari deo grada i Stari most u Mostaru.

Kordić je potom srpskoj premijerki uručio suvenir Mostara – Ključ grada. Brnabić je posetila manastir i Muzej Žitomislić i razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem i direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

PROČITAJTE JOŠ: AMBASADORKA ŠVEDSKE: Moja zemlja snažno podržava Srbiju na evropskom putu

Iguman Danilo naglasio je da je poseta srpske premijerke manastiru Žitomislić za njih veoma bitna, jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvek pomaže Vlada Srbije.

– Ovo je podrška Pravoslavnoj crkvi na prvom mestu, a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovde dolaze. Ovaj manastir je mesto koje je prepoznatljivo kao mesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru. Vlada Republike Srbije takođe ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša crkva u globalu – naglasio je iguman Danilo.

PROČITAJTE JOŠ: DRECUN: Kurti je u problemu, nema izlaznu strategiju

Tokom posete Mostaru premijerka Brnabić će posetiti Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvetnu školu i u 18 sati otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter