12°C

Beograd

Photo: Kancelarija za KiM

Izvor: Happy BSC

PETKOVIĆ SA RASELJENIM LICIMA SA KIM U KRALJEVU: Da se okupimo, udružimo i izađemo na izbore u nedelju

Golden Rose ad

U sklopu razgovora sa interno raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković večeras je obišao Kraljevo.

Petković je sa našim narodom koji je raseljen razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda. Sa njim su skupu prisustvovali i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, načelnik raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik opštine Vrnajčka banja Bogdan Đurović.

PROČITAJTE JOŠ:  EKSKLUZIVNI SNIMAK POTRESNE ISPOVESTI MAJKE SVIREPO UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA: "Imao je dobru dušu, ubiše ga zlikovci!" (VIDEO)

Petković im je preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

- Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različitih nedaća morali da napuštate prostor Kosova i Metohije i da ste u Kraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever KiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini - istakao je Petković.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Velike sile odobrile nasilje na KiM? Šta je Vučić poručio žandarmeriji? Odobren novac za kupovinu još 81 seoskog domaćinstva!

On je naveo da će toga dana na KiM biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo.

Prethodno, Petković je sa saradnicima obišao naše interno raseljene u Smederevu, Jagodini, Kragujevcu.

Kancelarija za KiM

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad