22°C

Beograd

Photo: Vlada Srbije

Izvor: Happy BSC

MINISTARKA PRAVDE POTVRDILA: Venecijanska komisija pohvalila ustavne reforme

Ministarka pravde Maja Popović učestvovala je na 128. Plenarnom zasednju Venecijanske komisije na kojem je usvojeno pozitivno mišljenje o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za njegovo sprovođenje.

Dobijanjem pozitivnog mišljenja načinjen je veliki napredak u ispunjavanju obaveza iz Revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava.

Tim Ministarstva pravde je pohvaljen od strane rukovodstva i ostalih članova Venecijanske komisije na preduzetim koracima ustavnoj reformi u smislu prihvatanja preporuka Venecijanske komisije.

PROČITAJTE JOŠ:  (UŽIVO) SAVET BEZBEDNOSTI O KOSOVU I METOHIJI: Selaković o napadu na Srbe!

Promene Ustava za koje je dobijeno pozitivno mišljenje imaju za cilj jačanje nezavisnosti sudova i samostalnosti javnih tužilaštava što će omogućiti veću pravnu sigurnost a samim tim Republika Srbija postaće privlačnija za strane investicije što će imati uticaj i na poboljšanje životnog standarda građana.

PROČITAJTE JOŠ:  NA MERDARU UHAPŠEN BRITANAC: Krio drogu ispod sedišta

Na zasedanju je učestvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić a istoj je prisustvovala i predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skuštine Jelena Žarić Kovačević."

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar